Училищните хулигани са по-щастливи и по-сексапилни, твърди научно изследване

6275
Училищните хулигани са по-щастливи и по-сексапилни, твърди научно изследване
Снимка: Gettyimages

Дори и да изглежда нечестно, нов научен труд, наречен „Оцеляване на най-слабите (физически) и най-сексапилните“, публикуван в канадски научен журнал за междуличностното насилие, разкрива, че тийнейджърите, които извършват хулигански прояви, имат много по-голямо самочувствие, отколкото повечето им връстници. Побойниците също така имат по-висок социален статус и по-рядко страдат от депресия. От еволюционна гледна точка, тези комбинации също така придават и най-много сексапил тъкмо на най-„лошите“. 

Проучването на Дженифър Уонг – водещият съставител в научния труд за това как оцеляват двете групи – на физически най-слабите и тази на най-сексапилните, е проведено сред 135 ученици в гимназиален курс от Ванкувър.

23 признака, че вече не си тийнейджър

Точно така, онези години си отминават и ти трябва да грабнеш живота си в ръце. Налага се да започнеш да се грижиш сам за себе си, а мож...

Изследването посочва, че хулиганските прояви са изцяло естествена проява – че е напълно нормално децата, които изповядват тенденцията да домонират над околните и да се издигнат на по-високо стъпало в обществената йерархия, да тормозят другите себеподобни.

Уонг е достигнала до тези заключения, след като е провела анкета, позволяваща на участниците в изследването сами да се категоризират в четири (4) отделни групи: хулигани, жертви, хулигани/жертви (ученици, които тормозят другите, но също твърдят, че са тормозени) и наблюдатели. Сред включените в тези категории, най-висока оценка за себе си дават тъкмо хулиганите, а най-ниска посочват тези, които хем проявяват хулигански прояви, хем самите те се самоопределят като жертви.

Решението, което Уонг предлага, е гимназиите да предлагат повече опции за състезание между учениците, така че хулиганите да могат да задоволяват техните нужди от господство над останалите, без да им се налага да ги тормозят, било то физически или психически.

„Аз не желая да звуча така, сякаш приемам хилиганските прояви за нещо нормално. Ние трябва да променим училищната система така, че хулиганите да се чувстват добре и без да нараняват другите“, твърди Уонг.

Вижте какво се върти в главите на 20-годишните

20-те години – времето между юношеството и зрялата възраст. Времето, през което хората търсят себе си, опознават истинския свят (...

Текстът е по публикация в щатския вестник „The Washington Post“, като в него са цитирани материали от „Тhe National Post“и от канадски научен журнал.

Изготвил: Теодор Спасов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com