Уникални къси прически за жени над 60 и не само

58661
Уникални къси прически за жени над 60 и не само
Снимка: Getty Images

Предимствата на късите прически за жени над 60 години са очевидни - те не изискват оформяне, лесни са за грижа и перфектно скриват характеристиките, свързани с възрастта, като изтънялата коса. Но е важно да запомните, че ултра-късите прически могат да подчертаят възрастта и следователно изискват сложен стил, за да се впишат органично в ежедневния стил. Освен това късата коса не е за всеки, което също трябва да се има предвид при избора.

Пикси и други къси прически се използват според чертите на лицето. Така например Мерил Стрийп изглежда най-добре с прибрана коса или с обемен боб. Ако имате същия тип лице, тогава не трябва да се подстригвате като момче, въпреки че късите прически с обемна корона и дебел бретон са подходящи.

Подмладяващи прически за жени над 40

Джуди Денч с меки черти й подхожда прическата пикси, към което актрисата се е привързала с цялото си сърце. Никой няма да оспори, че Джуди изглежда елегантно, като кралица. Може би тази опция е подходяща и за вас и не е необходимо да боядисвате сивата коса.

Друг тип е Джейми Лий Къртис. Актрисата носи къси прически от малка и много й отиват. Всичко благодарение на андрогинния външен вид. Филмовата звезда е подходяща за радикални варианти на пикси, без да се грижи за женствеността и обема. Обърнете внимание, ако вашият тип е близък до Джейми.

Друга андрогинна холивудска дама - Тилда Суинтън, предпочита прическата гарсон, която е оформена по различни начини, благодарение на впечатляващото количество коса на върха. В комбинация с деликатните черти на лицето, прическата изглежда елегантна и подчертава деликатността на външния вид.

Най-модерните прически за жени над 60 години

1. Пикси

Най-модерната прическа, предпочитана от Джуди Денч, Джейми Лий Къртис, Глен Клоуз и легион от по-млади холивудски звезди.

На по-старото поколение му прилича - ултра-късо пикси, важно е, да се вземат предвид характеристиките на косата и външния вид.

Друг стилен вариант на пикси е комбинацията му с "гарсон". Удължената горна част и задната част на главата, съчетани с плътен бретон, правят прическата по-сложна и женствена.

Дългото пикси се вписва лесно в ежедневниято, нуждае се от минимално оформяне и стои страхотно както на вълниста, така и на права коса.

Ако имате къса коса, с тези 5 вечерни прически ще изглеждате зашеметяващо

2. Каре

Една от най-елегантните прически за възрастни жени. Карето може да бъде градуирана, с френско изтъняване, асиметрия на нишките. Прическата изглежда добре на права и вълнообразна коса от всякакъв нюанс.

Страничният боб също е популярен сред жените над 60 години. Прическата ви позволява да изглеждате много по-млади от годините си поради меките линии.

Друго предимство на карето е способността му да прави косата гъста. И ако искате още повече обем, тогава изберете градуиране, изтъняване и не забравяйте да сменяте раздялата по-често.

3. Боб

Истински хит на сезона за жени на възраст, която не излиза от мода през последните няколко години. Абсолютно всички жени искат Боб. За такава стилна прическа не е жалко да жертвате плитки. И ако винаги сте ходили с къса коса, тогава трябва да опитате боб.

Сега тенденцията е боб без бретон със страничен път и меки вълни. Изберете цвета на косата си индивидуално. След 60 години радикалното русо е страхотна идея, особено ако сте скептични към сивата коса.

Боб с бретон е чудесно решение за гъста коса.

4. Гарсон

Изисканата къса прическа с обем на темето и бретон не само прави възрастните жени да изглеждат по-млади, но също така ви позволява да подчертаете индивидуалния си стил. С прическа гаркон бижутата изглеждат страхотно, например дълги обеци, висулки и колиета, както и грим. Прическата се вписва идеално в бизнес стила, особено с елементи от мъжкия гардероб: бели ризи, строги бизнес костюми.

5. Гаврош

Известната холивудска актриса Джейн Фонда обича да сменя прическите си. Тя успя да изпробва различни варианти на боб и дори къси прически, като пикси и гарсон. Основна характеристика на гаврош е създаването на обем поради лека небрежност, което прави прическата свежа и подмладена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com