В никакъв случай не смесвайте тези 8 храни с АЛКОХОЛ

13699
В никакъв случай не смесвайте тези 8 храни с АЛКОХОЛ
Снимка: Pexels

Вероятно знаете, че е хубаво, докато пиете алкохол, на масата да има храна, защото пиенето на празен стомах почти винаги води до опиянение и махмурлук на следващия ден. Оказва се обаче, че има някои храни, които за нищо на света не трябва да съчетавате с алкохолна напитка. Вижте кои са те.

Кисели краставички – страхотно мезе, но само на пръв поглед. Киселите краставички сами по себе си не са вредни, вреден е оцетът, с който са приготвени. Той може да засили ефекта на алкохола и вредното му влияние върху черния дроб и бъбреците. Ето защо, ако ви се хапва кисело мезе, опитайте с кисело зеле.

Пикантни храни – те сами по себе си не са за всеки стомах, защото дразнят лигавицата и хранопровода. Ако ги съчетаете с алкохол, нещата стават още по-зле. Може да получите киселини, да усетите подуване и тежест в стомаха. Внимавайте да не се отровите, защото и това е вероятно.

Цитрусови плодове – не ги комбинирайте с алкохол, защото те съдържат киселина, която води до проблеми с храносмилането и стомаха. По-добре хапнете банан, ако ви се хапва плод, докато пиете. Те ще ви помогнат с вредното въздействие на алкохола, ограничавайки го, а и ще ви държат сити и хидратирани.

Солени храни – те провокират жажда, а оттам и по-често посягане към чашката. Ще се напиете неусетно и после ще съжалявате за солената храна, която сте хапнали. Освен това прекомерното съдържание на сол предизвиква дехидратация.

Не можело да си пийваме дори по мъничко, установиха учените

Дълго време се смяташе, че малката или умерената употреба на алкохол носи ползи за здравето на човека. Това схващане се е основавало на...

Пъпеш – чудесен за лятото, но излишен на масата с алкохола. Пъпешът съдържа много захар и ако го комбинирате с алкохол, може да получите неприятно усещане в стомаха.

Сладкиш и десерти – не се учудвайте, ако след като сте изпили чаша любимо питие и хапнали сладкиш, ви стане зле на стомаха. Това е вероятно да се случи, ако десертът, който сте опитали, е съдържал също алкохол. Ако ви се иска да опитате нещо сладко, докато пиете, се насочете към онези нещица, които съдържат повече млечни продукти. Така няма да се получи реакция с алкохола и няма да се почувствате зле.

Шоколад – много изкушаващо и ненужно. Заради съдържанието на какао и кофеин, шоколадът не трябва да се съчетава с алкохолна напитка. Ще натоварите стомаха си и ще получите болка и дискомфорт.

Домати – трудно ще се разминете без традиционна салата с домати пред себе си. Все пак ние ще ви предупредим, че комбинирането на алкохол и домати може да доведе до газове, киселини и стомашен дискомфорт. Ако имате възможност, заменете доматите с доматен сок или домати от консерва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com