Варенето на картофи може да е изключително лесно и бързо

14075
Варенето на картофи може да е изключително лесно и бързо
Снимка: iStock

Варените картофи са нискокалорично и много здравословно ястие, съдържащо много витамини. Картофите са много здравословен продукт, обичан от мнозина, от който можете бързо и лесно да приготвите различни вкусни ястия. Супи, пюрета, салати и всякакви гарнитури: много прости и наистина вкусни рецепти изискват картофите като основна съставка.

Как бързо да сварите картофи в тенджера?

Ако се чудите как бързо да сварите обелени картофи или как бързо да обелите картофи, сварени с обелката им, ние ви предлагаме универсален метод.

Не забравяйте да залеете картофите с вряща вода, а не със студена вода и когато водата започне да кипи отново, посолете я и добавете 1 супена лъжица масло в тигана (растителното масло в този случай изобщо няма да работи) и чак тогава намалете котлона. Благодарение на плътния маслен филм, картофите ще се сготвят 2 пъти по-бързо от обикновено.

Как да разберете, че реколтата от картофи е готова за прибиране?

Как бързо да приготвите картофи на бавна готварска печка?

Основното предимство на този метод е, че можете веднага да добавите всички необходими билки и подправки в купата и, оставяйки я да се готви, забравете за всички кулинарни тънкости.

Ако решите бързо да приготвите картофите на пара, ще ви трябват не повече от 20 минути: през това време те няма да се разварят и ще запазят текстурата си и всички витамини. Ако бързате да приготвите например салата, препоръчваме да нарежете вече обелените картофи на малки кубчета и едва тогава да ги сварите. Колкото по-малки са парчетата, толкова по-бързо ще се сварят картофите. Средното време за готвене при този метод е малко вероятно да надвиши 10–15 минути.

Как бързо да приготвите картофи в микровълновата?

Съветите, които ще ви помогнат бързо да готвите картофи в микровълновата, са много прости и определено трябва да ги използвате.

Измийте картофите и, ако е необходимо, ги обелете, поставете ги в обикновен найлонов плик, посолете и поръсете със слънчогледово масло. Завържете здраво торбата и направете 3-4 дупки, за да може въздухът да излиза. Поставете в микровълновата за 7-10 минути на пълна мощност. След като много внимателно проверите готовността, отворете плика с нож: най-добре е да оставите картофите да се охладят малко, защото при този реактивен метод на готвене те ще бъдат горещи.

6 съставки, които ще направят варените картофи невероятно вкусни

Как бързо да сварите картофи с обелката?

Картофите трябва да бъдат старателно измити и оваляни в растително масло, след това пробити с клечки за зъби и всяка грудка да се постави върху чиния, сякаш на крака (обикновено три или четири клечки за зъби са достатъчни за стабилност).

Ако трябва бързо да сварите картофи за салата в тенджера, измийте картофите и направете малки разрези в кожата им, след което ги поставете в тенджерата. Добавете студена вода и сол. Гответе 20 минути след като заври. За да обелите бързо картофите, сварени в кората им, ги залейте със студена вода след кипене - това ще го почисти по-добре.

Как да направим картофите още по-вкусни?

Винаги избирайте грудки с еднакъв размер, за да сте сигурни, че всички картофи са сготвени равномерно. Ако целта ви е да сготвите обелени картофи за конкретна рецепта възможно най-бързо, препоръчваме да ги нарежете възможно най-ситно. Когато проверявате за готовност, не пробивайте с нож: те могат да се разпаднат и външният вид на ястието ще се развали. Използвайте обикновена клечка за зъби за тези цели.

Ако картофите потъмнеят по време на варенето (което означава, че са стари), добавете една чаена лъжичка лимонов сок към водата. И ако искате картофите да станат бели, добавете малко оцет по време на готвене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com