X
 
 

Варненски капитан получи отговор на свое писмо в бутилка от преди 26 години

5586 0
Варненски капитан получи отговор на свое писмо в бутилка от преди 26 години
Снимка: Pixabay
В далечната 1992-а година варненският капитан Христо Христов пише уж на шега писма, които поставя в бутилка и хвърля в океана на път от Сингапур към Бразилия. Тогава той бил помощник-капитан на моторния кораб “Йордан Лютибротски“. Автопилотът не работел и капитанът трябвало да дава вахта по четири часа два пъти дневно.

Поради еднообразните дни на кораба, Христо решил да направи нещо интересно. Той намерил празни шишета и му хрумнало да осъществи връзка с непознати хора като им изпрати писма. На гърба на стара карта той написал името на кораба, датата, часът, адресът му във Варна и хобито – да събира картички. Затворил писмата в бутилките и ги пуснал в океана, като нямал никакви очаквания.

Бъдещите капитани и механици трудно намират възможност за стажове

Бъдещите капитани и механици трудно намират възможност за стажове преди първата си квалификация. Причината е, че страната ни няма учебе...

Най-неочаквано капитанът получил отговор на първото си писмо още преди 20-ина години - от Южна Африка. Христо Христов споделя, че заедно със съпругата си поддържат и до днес кореспонденцията си с хората, от далечната страна.

Малко преди Коледа, 26 години по-късно, той получава отговор от жена от Австралия, която намерила второто писмо.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)

Двама полицаи са били убити при изпълнение на служебния си дълг на остров Оаху, Хонолулу, съобщават CNN и The New York Times. По неофициална информация,...