Възможно ли е да стопим корема, без да правим упражнения

19441
Възможно ли е да стопим корема, без да правим упражнения
Снимка: iStock/Guliver

Коремните мазнини са пречка за комфорта на много хора, но те са смятани и за най-опасни за здравето ни. Тренировките срещу тях са усърдни, тъй като коремните мазнини се елиминират най-трудно и често не забелязваме желаните резултати от безкрайните коремни преси. 

Едни от най-често срещаните фактори за натрупването на мазнини в коремната област са хормонални проблеми, стрес, нездравословно хранене, обездвижване, прекалена консумация на мазнини, рафинирани захари и пакетирани продукти. Наднорменото тегло може да е рисково за сериозни проблеми, свързани със сърцето, ракови образувания, инсулинова резистентност, диабет и др.

Как да свалите талията и да покажете плосък корем тази пролет

Няма магическа формула, с която да стегнете корема и да се отървете от "любовните дръжки". Въпреки това, с комбинация от самомотивация,...

Други проблеми, които насърчават натрупването на мазнини в коремната област, са недоспиването, генетичната предразположеност, дисбаланс в чревната флора, някои медикаменти.

Как да стопим мазнините в областта на корема?

Колкото и някои хора да се убеждават, че най-правилният начин е чрез коремните преси, това не е съвсем така. В този случай много по-важна се оказва храната, която приемаме. Коремните преси стягат мускулатурата, но за елиминиране на мазнините наред с диетата е добре да практикуваме аеробни и анаеробни упражнения. 

Сред основните причинители на прекомерното натрупване на мазнини са разбира се, неправилното хранене и липсата на достатъчно движение и спорт. Като първа стъпка към редуцирането на тези мазнини неизменно трябва да бъде намаляването на калорийния прием. Мазнините се понижават и изгарят по-бързо при калориен дефицит и физическа активност.

5 причини да трупате мазнини около корема

Мазнините са най-често срещаният проблем, който жените виждат с наближаването на летните месеци. Той се засилва още повече, когато став...

Ако не сте привърженици на физическите упражнения, специално за коремните мазнини ще ви зарадваме, че те могат да се заличат и само чрез правилна и балансирана диета. За оптимални резултати се консултирайте със специалист при изготвянето на хранителния си режим.

Не бива да изключвате основните хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае, за да функционира правилно. Също така, не намалявайте рязко и драстично дневния прием на калории, а постепенно. В противен случай може да предизвикате метаболитно объркване в организма си и вместо да ускорите метаболизма си, да го забавите. 

От най-голяма важност е премахването и ограничаването приема на захари, прости и рафинирани въглехидрати, наситени мазнини, хидрогенирани масла, трансмазнини, газирани напитки, алкохол и др. Вместо тях включете в менюто си повече плодове и зеленчуци, храни, богати на протеини, фибри, сложни въглехидрати, ненаситени и полинаситени мазнини.

Голяма част от напитките, които консумирате ежедневно,  например кофеиновите като лате и фрапе, съдържат голямо количество калории и ви съветваме да ограничите и техния пример до минимум, за да може желаните резултати да са налице по-бързо и да се радвате на оформена талия, без опасност за здравето ви.

Диетата чудо, която прибира коремчето

Ако имате чести проблеми като подут корем, запек или газове, за вас ще е от полза да опита т.нар. диета fodmap. Нейната теория е да изб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com