За какво да внимаваме, когато купуваме жилище?

7707
За какво да внимаваме, когато купуваме жилище?
Снимка: iStock/Guliver

Покупката на жилище е свързана с много висок риск, тъй като тази транзакция изисква значителни финансови разходи. За да не загубите инвестицията си, трябва внимателно да проучите цялата документация за обекта. Не по -малко важно е обаче да проверите техническото състояние на къщата. В противен случай скоро след преместването се оказва, че новото ви семейно гнездо изтича, мазето се превръща в басейн след всеки дъжд и пукнатина в стената нараства с тревожна скорост.

Какво да търсите, когато купувате къща с поземлен имот и как да не изпускате от поглед важни точки - прочетете в тази статия.

Правила за проверка на дома

Експертите ще определят всички най -важни характеристики на конструкцията, например топлопроводимост и носеща способност на стени, подове и основи, съдържание на влага в материалите, наличие на скрити пукнатини и други дефекти, ефективност на използваното инженерно оборудване и др. 

Запознаване с оформлението

Комфортът зависи не толкова от общата площ, колкото от правилното оформление на жилищното пространство. Какво да търсите, когато купувате жилище? Кои са най -важните точки?

Удобният дом е този, който постига правилния баланс на простор и уединение. Добре е, когато помещенията на дневния престой - хол, антре, трапезария - плавно се „вливат“ едно в друго: това ще създаде усещане за свобода и простор и ще ви спести от непрекъснатото отваряне на врати, когато се движите из къщата .

Проверка на покрива на къщата

Много често таванското помещение на къща се превръща в сметище от ненужни неща - собствениците оставят подреждането му за по -късно, като намират много други, по -важни неща за вършене. Малко вероятно е да изпитвате голямо желание да се скитате сред кутии, покрити с дебел слой прах, стари куфари, останки от строителни материали и други вещи. Необходимо е обаче да се изкачите до тавана.

От тавана може да се прецени състоянието на покрива. В идеалния случай, ако проверката му съвпадна с дъждовно време - всички дефекти ще станат ясно видими.

Плочи и подове на къщата

За да оцените качеството на плочите, първо погледнете тавана на долния етаж. Отклонението на плочата е лош знак. Възможна причина за това може да бъде недостатъчната площ на напречното сечение на гредите. 

Канализация

Оценете състоянието на канализационната система. За да направите това, достатъчно е да източите голям обем вода (например от предварително напълнена вана). Ако процесът се проточи твърде дълго, има основание да се мисли. Разгледайте внимателно канализационните тръби - натрупването на влага по тях може да показва теч.

Разглеждане на документи

Ако след като разгледате всички кътчета на къщата, стигнете до заключението, че сте доволни от всичко или почти всичко, можете да започнете да се запознавате с документите за недвижими имоти. Този етап е не по -малко, а може би дори по -важен от проверката на състоянието на покрива или инженерните системи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...