4.26 е средният успех от матурата по български език в Добричко

5242
4.26 е средният успех от матурата по български език в Добричко

Добър 4.26 е средният успех от матурата по Български език и литература на зрелостниците в Добричка област, съобщават от Регионалния инспекторат по образование. Областта се нарежда на 6-то място по успех в страната. Първото място е за София град с успех 4.63, следват Смолян и Варна с успех 4.37, Пловдив с 4.31, Ловеч и Добрич с 4.26. Средният успех за страната е 4.21.

Резултатите от матурата в по български в региона са съизмерими със средния успех през миналата година, когато зрелостниците са изкарали добър 4.29.

Хванаха двама преписвачи на втората матура в Плевен

Двама са спипаните днес зрелостници, опитали да препишат, по време на втората матура в Плевен, съобщиха от Регионалния инспекторат по о...

На държавния зрелостен изпит са се явили 1121 ученици, от които трима са изкарали пълни шестици. Оценка отличен 6.00 са получили Яна Андреева Колева – СОУ“Стефан Караджа“, Каварна, Нона Ангелова Тасева – ЧПГ „Леонардо да Винчи“, Йордан Георгиев Георгиев – ЕГ „Гео Милев“, гр. Добрич.

Училищата с най- добри резултати от регион Добрич са ЧПГ“Леонардо да Винчи“, Добрич със среден успех - Отличен 5,67; ЕГ „Гео Милев“, Добрич – среден успех Мн. добър 5.25 и СОУ „Асен Златаров“, гр. Шабла – среден успех 5.00.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com