X
 
 

Експертизи ще изясняват причините за взрива на бензиностанция в Добрич

2380 0
photo of Експертизи ще изясняват причините за взрива на бензиностанция в Добрич
Снимка: Йорданка Калчева
По инцидента с взрива в бензиностанцията в Добрич се работи по абсолютно всички хипотези, съобразени с нормативната база по отношение на изграждане, въвеждане в експлоатация, експлоатация и безопасност при работа с газови уредби, включително и в автомобилни газови уредби.

Ще се провери и нормативната база дали по време на зареждане с метан в автомобила трябва да има хора. Това каза на брифинг и. д. окръжен прокурор на Добрич Златко Тодоров във връзка снощния взрив в бензиностанцията на VM Petroleum в града, собственост на Веселин Марешки. Бензиностанцията е затворена от снощи.

Починала е една от жените, пострадала при взрив в бензиностанция в Добрич

67-годишна жена е починала след снощния взрив в бензиностанцията на Марешки VM Petroleum в Добрич. Инцидентът е станал около 20 часа п...

Прокурор Тодоров уточни, че образуваното досъдебно производство е по чл. 123 от НК за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща повишен източник на опасност.

По думите му са назначени съдебномедицински и технически експертизи за изясняване причината за произшествието. Изисква се и информация, за да се установи кога и къде е монтирана газовата уредба в автомобила, както и кога е проверявано техническото ѝ състояние.

Инцидентът е станал при зареждане на таксиметров автомобил с метан – гръмва газовата бутилка, монтирана в колата. Двете пострадали жени – майка и дъщеря, са отведени в болница в Добрич, но майката е починала.

По данни на прокурор Тодоров дъщерята е шофирала автомобила. Тя е настанена в болница в стабилно състояние.

Две жени пострадаха при взрив на бензиностанция в Добрич

Две жени - майка и дъщеря - са пострадали при експлозия, станала около 20 ч. на бензиностанция в Добрич, съобщи директорът на пожарната...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители