Над половината израелски туристи се отказали след атентата

6962
Над половината израелски туристи се отказали след атентата

Спадът в посещенията на израелски туристи по Южното Черноморие е 54 процента, съобщи шефът на бургаската туристическа камара Иван Иванов. Според него нямало как един такъв терористичен акт да не окаже влияние, предаде БЛИЦ.
Вторият съществен спад в посещенията се забелязва сред ирландците – 42 процента. Той трудно може да се обясни, при положение, че от страна на ирландците имало голям интерес към бургаското крайбрежие. Обстановката на скандинавския пазар също е обезпокояваща. Финландия има спад от 25, Естония 18, а в Швеция е най-малък – 2 процента.

Иванов обяснява този спад с неотминалите спомени от обслужването на „Алма тур” и „България ер”, които зарязаха именно туристи от тези страни на станалото прословуто летище в Бургас. Малки пазари като Казахстан и Армения се запазват, а за пръв път това лято има сериозен интерес от туристи от Швейцария. Най-голям ръст в посещенията има Беларус – 56 процента, следвани от украинците с 35. Руснаците бележат растеж от 25 процента, французите 19, германците 17, англичаните 11 на сто.

Редактор: Сияна Любомирова

Интерпол разпространи снимка на камикадзето

Интерпол разпространи чрез своя интернет сайт снимката на предполагаемия терорист самоубиец, който взриви автобус с израелски туристи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика