Нямало тайни договори по "Южен поток"

7188
Нямало тайни договори по "Южен поток"

Ние сме част от ЕС и работим в пълен синхрон и координация с ЕК, и дирекция "Енергетика" на комисията. Това каза депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев за искането на ДСБ за изслушване на премиера Бойко Борисов относно договора по "Южен поток", предаде БГНЕС.

Депутатът обясни, че има инвестиционен модел и България трябва да вземе своето окончателно инвестиционно решение, което ще бъде подписано на най-високо ниво и ще бъде представено от консултанта. "Няма тайни преговори. Има междуправителствено споразумение, има акционерно споразумение", каза Червенкондев.

Той обясни, че Европа и всички страни, през които ще премине "Южен поток", подкрепят диверсификацията. "Не мога да разбера защо г-н Костов счита, че когато има проект с руско участие, българските интереси са застрашени. Това не е така", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Той обясни, че властта у нас изпълнява междуправителствено споразумение, което е подписано през 2008 г. за създаване на проекта "Южен поток" и участието на България в него. "От 2008 г. има потвърждаване и ратификация от страна на Народното събрание, че България ще е част от този проект. От 2008 г. до този момент са направени чисто технически неща – откъде ще премине трасето, кои ще бъдат входно-изходните точки, предпроектното проектиране, направен е ОВОС, който е в сила", обясни той.

Редактор: Десислава Ушатова

Ако Путин не дойде в София, Плевнелиев ще иде в Москва

Все още няма официално потвърждение на визитата на руския президент Владимир Путин в София. Ако руският държавен глава не дойде, тогава...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика