Паркинг за 500 тира правят до Дунав мост

14602
Паркинг за 500 тира правят до Дунав мост

21 паркинга за тирове ще бъдат изградени на територията на цялата страна. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски при посещението си в Русе. Те ще започнат да функционират до края на 2013 година, допълни министърът. В района на Дунав мост ще се изгради паркинг за 500 тежкотоварни камиона. Мястото ще бъде обособено като модерно съоръжение с всички удобства за шофьорите. На него ще има офиси на Агенция "Митници" и Гранична полиция. Теренът от 60-65 дка вече е прехвърлен от Министерството на финансите на областната управа в крайдунавския град, предаде Стандарт нюз.

Изграждането на паркинги за тировете е спешно заради увеличаването на рестрикциите за товарните превози от следващата година, заяви министър Московски. Съоръженията са необходими, за да има къде да престояват камионите и да не натоварват трафика по пътищата, обясни той.

Дунав мост 2 расте с 8 метра на ден

Само 160 метра делят моста между Видин и Калафат от неговото окончателно завършване, каза ръководителят на строежа - главният мениджъ...

Речно-информационен център ще бъде изграден в Русе, съобщи още министър Московски. Проектът е на стойност 5,5 млн. лв. Три кораба за близо 10 млн. лв. ще бъдат закупени за нуждите на агенцията за проучване и поддържане на река Дунав, обяви министър Московски. Те ще се ползват за измерване, драгиране и поставяне на плавателните знаци по фарватера на реката.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика