Руснаците сменят нашето море с Турция заради по-евтини билети

18811
Руснаците сменят нашето море с Турция заради по-евтини билети

Полетите на двата самолетни превозвача, които пътуват по линиите Москва - Анталия са по-евтини, отколкото от Москва до Варна и това е една от причините да идват по-малко руски туристи. "Почивката им се оскъпява от самолетните билети", каза маркетинговият директор на "Албена" АД Маргита Тодорова. Тя сподели, че по линиите летят само две компании - руската "Сибир" и българската "България еър", но на практика няма конкуренция, защото и двете авиолинии возят от руската столица до Турция за 280 евро билета, а до Варна за 350 евро, предаде Стандарт нюз.

"За съжаление, ние не можем да въздействаме на политиката на авиокомпаниите", заяви Тодорова. Въпреки това тази година Албена отчита 12 на сто ръст на руснаци спрямо миналата година. Като цяло към момента, от началото на сезона, курортът отчита 10% по-малко нощувки и спад на немците.

"Голос уа": Българските полицаи зоват украинските туристи да пият по-малко

Представители на министерството на вътрешните работи на България призоваха туристите от Украйна, които почиват в българските курорти, д...

"Причината за по-малкия брой немски туристи е това, че съкратиха периодите на програмите си и чартърите тръгват вместо в края на април, в края на май", разясни Тодорова. На нивото от миналия сезон са скандинавските туристи в комплекса, а ръст освен руснаци имат още гостите от Франция и Англия. "В разгара на отпускарския сезон по-малко са и българите", добави още Тодорова, като според нея, основната причина за това е повишението на цените на пакетните услуги. "Принудени бяхме да вдигнем цената, защото разходите се увеличиха", обясни Тодорова.

В момента хотелите в Албена са почти на 100% пълни, като общият брой почиващи е малко под 17 хил.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика