Созопол ще развива религиозен туризъм

15822
Созопол ще развива религиозен туризъм

Община Созопол ще се представи на туристическото изложение във Велико Търново с рекламен филм, който ще промотира възможностите за поклоннически туризъм.

По думите на зам.-кметът Петя Чапевова общината ще се представи и на "Ваканция и спа експо” в София между 14 и 16 февруари. На него пък Созопол ще предложи информация за новите археологически открития в района.

Камери ще пазят от пожар Стария Созопол

В новогодишната нощ фойерверките са особено опасни в пожароопасни райони. Такова място представлява Старият град на Созопол, където пов...

Ще бъдат показани и нови късометражни рекламни туристически филми, показващи най-важните събития от миналата година. Първото участие на община Созопол на борсата във Велико Търново е било през 2011 г. Според Чапевова този форум е малко по-специализиран, тъй като в рамките му се провежда филмов фестивал на късометражните рекламни филми. Зам.-кметът загатва само, че и тази година Созопол ще има с какво да изненада журито, предаде БЛИЦ.

Междувременно се работи и по проекта "Рекултиватор", който цели развитието на религиозния и културен туризъм в Югоизточна Европа. Представители на проекта вече са посетили Созопол и той е избран като една от дестинациите, която има реален потенциал да се развива в тази посока.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com