Българската песен за Детската Евровизия звучи в училищата вместо звънец

7682
Българската песен за Детската Евровизия звучи в училищата вместо звънец
Снимка: btv

Вместо традиционния училищен звънец, във всички училища в страната вече звучи българската песен за Детска Евровизия 2015.

„Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габи и Иван, ще бъде специалният поздрав към българските ученици от днес до края на месец ноември. Кампанията е посветена на домакинството на България на песенния конкурс и партньори в нея са Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката.

Представиха официалния химн на Детската Евровизия

Крисия Тодорова представи официалния химн на Детската Евровизия, на която страната ни ще е домакин. Талантливата певица от Разград, коя...

Стартът на инициативата бе даден в столичното 134-то СОУ „Димчо Дебелянов” от генералния директор на обществената медия Вяра Анкова и заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

„В реализирането на Детската Евровизия като национално значим проект, имаме подкрепата и на изпълнителната, и на местната власт. Благодарение на сътрудничеството с Министерството на образованието и науката, от днес в българските училища вече звучи песента, с която Габи и Иван ще представят страната ни. По този начин посланието за надеждата и мечтите ще стигне до всички български ученици. Ежедневно се срещам с толкова млади и вдъхновяващи хора, една част от които ще вземат участие в шоуто на 20-ти и 21-ви ноември. Но виждам и силното вълнение и очакване на още толкова много деца, които ще бъдат наша публика. Горда съм, че това домакинство се превърна в национална кауза, която ни обедини в името на това да представим България и нашите талантливи деца пред света”, заяви Вяра Анкова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com