Камерън отива при кралицата, за да подаде оставка

1008
Камерън отива при кралицата, за да подаде оставка
Снимка: Gettyimages.com

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън ще посети кралица Елизабет Втора, за да й предаде официално оставката си, след като в края на миналия месец заяви, че ще напусне поста заради резултатите от референдума за излизането на Великобритания от ЕС. 

В неговото последно изявление пред „Даунинг стрийт“ 10 той посочи, че за него е било изключителна чест да работи там и допълни, че единственото му желание е „продължаващ успех за тази велика държава, която обичам толкова много“, предаде AFP.

Британският парламент ще разгледа петицията за нов референдум за Brexit

Камарата на общините в британския парламент ще проведе дебат върху петицията, призоваваща за втори референдум за членството на Великобр...

Придруже от съпругата си Саманта и трите си деца, Камерън заяви, че Великобритания сега е много по-силна от времето, когато той за първи път пое премиерския пост през 2010 г. 

След изказването си той ще посети Бъкингамския дворец, където ще депозира официално оставката си. 

Именно Камерън обеща по време на предизборната си кампания за парламентарните избори в страната през 2015 г. да проведе референдум за членството на страната в ЕС. На допитването, което се състоя на 23 юни тази година, 51,9% от британците подкрепиха излизането от Съюза. 

Камерън беше и едно от водещите лица на кампанията за оставане в рамките на ЕС. За оставането в съюза се обяви и бъдещият наследник на премиерския пост Тереза Мей, въпреки че тя не участваше така активно в агитационните мероприятия, припомня БГНЕС.

Ейре и Германия искат възможно най-бързо активиране на Член 50 и Brexit

Германският канцлер Ангела Меркел и ирландският премиер Енда Кени изразиха очакването си новото правителство на Великобритания възможно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа