Островът блокира данък финансови трансакции

5102
Островът блокира данък финансови трансакции
Великобритания няма да допусне налагането на такъв данък на равнище ЕС

Франция е свободна да въведе самостоятелно данък върху финансовите трансакции, но Великобритания ще блокира такъв налог на европейско равнище, заяви днес британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Ако самите французи искат да имат данък върху трансакциите в собствената си страна, то тогава те са свободни да го направят", посочи Камерън в интервю за Би Би Си.

"Не мисля, че идеята за нов европейски данък, когато този данък няма да се прилага на други места, е разумна и затова ще я блокирам", каза британският премиер.

"Ако цялата останала част от света не приеме по едно и също време всички ние да имаме някакъв вид данък, то тогава ние няма да го въведем", допълни Камерън.

В петък френският президент Никола Саркози се ангажира да въведе новия данък върху финансовите трансакции, известен още като данък "Тобин", дори и без партньорите си от ЕС и на фона на твърдата съпротива на Великобритания, припомня Ройтерс.

В поредица от интервюта, очертаващи програмата на правителството за новата година, британският премиер днес обеща да наложи ограничения върху прекомерните възнаграждения на ръководителите на компании, информира ДПА.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа