Половин милион руски военни жертви по-късно: Путин върви към ядрен съюз с Ким Чен Ун (ВИДЕО)

10345
Половин милион руски военни жертви по-късно: Путин върви към ядрен съюз с Ким Чен Ун (ВИДЕО)
Снимка: 24 ОМБР IМЕНI КОРОЛЯ ДАНИЛА/Генеральний штаб ЗСУ/украински генщаб

От старта на войната в Украйна, която беше подпалена на 24 февруари, 2022 година, от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин, Русия е дала над 500 000 военни жертви по украинските бойни полета. Съгласно актуалната сводка на украинския генщаб, руските военни жертви са вече 501 190 души, като само за последното денонощие са се увеличили с 1110.

Под жертви обаче не се има предвид само убити. Военната класификация на термина от страна на НАТО е различна – жертви са както убитите, така и ранените по начин, който не им позволява повече да се върнат да се бият на фронта плюс изчезналите по време на операция.

В официалната украинска сводка унищожените и загубени руски танкове са над 7600, а бронираните бойни машини – над 14 800. Нидерландският проект Oryx пресмята, че унищожените, повредените, изоставените и пленените руски танкове на фронта в Украйна са 3054 – изчисленията са на база геолокализирани кадри т.е. всяка загуба е документирана къде точно е станала, при това със снимков материал, данни и то за всички видове загубена руска военна техника в Украйна вижте ТУК. Съответно, Украйна е загубила 827 танка съгласно данните на Oryx.

Факторът "Северна Корея"

Русия разширява сътрудничеството си със Северна Корея и може да подтикне режима на Ким Чен Ун да извърши провокация, невиждана от десетилетие - във време, в което американските президентски избори наближават т.е. през есента, най-вероятно октомври. Материал по темата излезе в NBC, той е базиран на 6 източника от администрацията на американския президент Джо Байдън.

"Нямаме съмнение, че Северна Корея ще провокира, въпросът е колко", смятат от администрацията на Байдън.

В материала се казва, че Русия дава на КНДР ядрена подводница и технология за балистични ракети в замяна на севернокорейската помощ с оръжия и боеприпаси за Руската федерация. Отделно, КНДР вече показа стара съветска подводница и американците смятат, че Руската федерация ще помогне за модернизирането ѝ, за да може да изстрелва ракети с ядрени бойни глави. Не е ясно и потвърдено обаче какви точно технологии дава Русия на КНДР – за американците все още е трудно да определят, пише в обзора на ISW (американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната). Очаква се и съвсем скоро Владимир Путин да посети Северна Корея.

Боевете в Харковска област

Според официалната сводка на украинския генщаб, на 25 май има увеличение на интензивността на боевете по целия фронт. Общо са станали 110 бойни сблъсъка, с 20 повече на дневна база.

Харковска област. Командирът на батальона "Ахил" на 92-ра украинска бригада Юрий Федоренко заяви пред украинския телемаратон, че руснаците са напълно спрени при линията Стрилеча – Глубоко, това се намира северно от Липци.

Информацията от украинския генщаб е, че все още има активни бойни действия при Стариця и Нескучно, като общо за денонощието в областта е имало 13 бойни сблъсъка. Стариця се намира северозападно от град Вовчанск (Волчанск), като селото е отделено от града от река Вовча (Волча). Там от самото начало на руската операция има опити на руските части да преминат и те са неуспешни.

Руските войски превзеха граничната линия с ширина до 70 км и 10 населени места. Всички тези села са близо до границата. Дълбочината на руския напредък е най-голяма в посока село Липци (спомагателния руски плацдарм) - до 9 км в територията на Украйна. В град Вовчанск руският напредък от границата е до 7 км, а към село Старица - до 5 км, обобщава украинският журналист Юрий Бутусов, който предава собствена информация от Вовчанск и от Липци. Бутусов пише, че руснаците се окопават и все още държат тактическата инициатива, но украинската армия вече е съумяла да изгради стабилен фронт. Според Бутусов обаче, във Вовчанск ситуацията е тежка, той прогнозира и, че боевете за контрол над граничната област ще продължат поне до октомври месец, както и че сегашната украинска защитна линия позволява да се нанасят по-сериозни загуби на напредналите руски сили. Журналистът добавя, че непосредствените руски цели са да се овладеят позициите на висок терен при Вовчанск и Липци и двата руски плацдарма да бъдат свързани и коментира, че Запада не дава разрешение за обстрел в руския тил със западно оръжие, както и че руската авиация бомбардира безпрепятствено именно защото не може все още да ѝ се противодейства със западно оръжие. Примерът в това отношение е вчерашният удар в самия Харков – руските самолети Су-34, които са извършили зверството, излитат от Воронеж, а това е по-близо с 50 километра от летище Белбек в Крим, което беше съсипано наскоро с удари с американски ракети ATACMS (КАРТА). Най-нагло популярният руски военен телеграм канал "Рибар" твърди в дневния си обзор, че вчерашната руска атака срещу Харков била, защото в ударения хипермаркет имало склад на украинското разузнаване (ГУР): След руския удар в Харков: Броят на загиналите в супермаркета достигна 11

Какво могат да направят авиационните бомби – пример има и как Украйна удари сградата на областния съд във Вовчанск, който руснаците превзеха преди няколко дни. Те се снимаха там, кадрите излязоха в социалните мрежи и бяха геолокализирани. Същото се случи и с градската болница – Украйна я бомбардира след като стана ясно, че се е превърнала в руска база: Мощна бомбардировка по руската армия във Вовчанск, свален руски Су-25: Кратки новини от Украйна (ВИДЕО)

Войната в Украйна: Извън Харковска област

(КАРТА) В Купянското направление има геолокализирани видеокадри, които показват, че руснаците са издигнали знамето си в центъра на Ивановка (20 километра югоизточно от Купянск). За денонощието са регистрирани 14 бойни сблъсъка, като украинците удържат Синковка и Петропавловка (7-9 километра североизток-изток от Купянск). Ситуацията на южния фронт на Купянск обаче лека-полека се усложнява за украинците - "Рибар" обръща специално внимание на Берестово, което е важно за Северското направление, а то е широкият фронт на север от Часов Яр (20-30 километра северно). В Северското направление е имало 13 руски щурма за деня, а в Краматорското направление т.е. Часов Яр – 12, като украинският генщаб посочва като най-горещо място на боеве Андреевка (10 километра югозападно от Бахмут). Селото беше обявено за превзето от руснаците преди 3 дни.

(КАРТА) Русия обяви, че е презела Архангелско, на северния фланг в Покровското направление (на запад от Авдеевка). Украинците отчитат 23 руски пехотни атаки за денонощието в това направление, където най-интензивни са боевете за Новоалександровка – Архангелско е североизточно от Очеретино и е още една опорна точка за действия срещу Новоалександровка. Ако Новоалександровка падне, руското командване може да избере да тръгне на север, към Константиновка и Часов Яр. Украинският телеграм канал Deep State потвърждава, че Уманско (в южната част на линията на боеве в Покровското направление) е превзето от руснаците.

(КАРТА) Що се отнася до Кураховското направление, има геолокализирани кадри как руснаицте са стигнали до центъра на населеното място са превзели местната Втора гимназия. Боевете са в източните покрайнини и на запад от индустриалната зона, обобщава "Рибар". Украинският генщаб информира, че са регистрирани 14 бойни сблъсъка.

ОЩЕ: Светлинки в тунела за Украйна: Мирът на Путин звучи като последен шанс за него (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Предаден от своите: За удара по кораба "Циклон" може би са помогнали руски чиновници

Politico: Фон дер Лайен бави лош за Италия доклад, за да спечели гласа на Мелони

Пожар в Белгород: Украйна подпали склад за боеприпаси? (ВИДЕО)

Швейцария няма да арестува Путин, за да го докара на втората среща за мир в Украйна

Споразумението от срещата на върха в Швейцария: Публикуван е пълният текст

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност: "Не може Путин, Си и Ким да ги трупат, а ние - не"

Селин Дион призна за злоупотреба с опасни лекарства

Фарс с примери: Руската армия е като лош виц в опитите си да пречупи Украйна (ВИДЕО)

The Washington Post: Затворниците в украинската армия се увеличават

Нова серия украински атаки с дронове в Русия: Срещу завод и петролни мощности

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа