Путин: Уважаваме екологията, но на нея се гледа пристрастно

3179
Путин: Уважаваме екологията, но на нея се гледа пристрастно
Снимка: Getty Images

Президентът на Русия Владимир Путин подписа нова Доктрина за енергийна сигурност на Русия. Документът, който сменя доктрината от 2012 година, е публикуван на официалния интернет-портал за юридическа информация, предава ТАСС, цитирани от "Фокус". 

В почти 20-страничния документ се описват подробно предизвикателствата и заплахите в сферата на енергийната сигурност, целите, принципите, основните направления и задачите за обезпечаване на енергийна сигурност, както и нейните организационни основи.

Путин е готов за пълно възстановяване на отношенията с Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова да възстанови изцяло отношенията си с Киев, след като президентските избори в...

„Пълномащабното участие на Русия в обезпечаването на международната енергийна сигурност е възпрепятствано от мерките с ограничителен характер, въведени от редица чуждестранни държави по отношение на Русия, включително по отношение на петролния и газовия отрасли на нейната горивно-енергийна система,както и противодействието, оказвано от редица държави и международни организации на проектите в сферата на енергетиката, които се реализират с участието на Русия“, се казва конкретно в документа. В числото на външнополитическите предизвикателства доктрината за енергийна сигурност отнася забавянето на международното търсене на ресурси и ръста на производството на втечнен природен газ по света.

Отбелязва се, че Русия подкрепя международните усилия за борба с изменението на климата, но "счита за неприемливо да се разглеждат проблемите на изменението на климата и опазването на околната среда от пристрастна гледна точка, като се накърняват интересите на държавите, произвеждащи енергия, и умишлено се игнорират аспекти на устойчивото развитие, като например универсалния достъп до енергия и разработването на чисти енергийни технологии за въглеводороди". Външните заплахи за енергийната сигурност на страната включват и използването от други страни на различни финансови, договорни и международни правни механизми в ущърб на Руската федерация, дискриминация срещу руските доставчици и незаконното отхвърляне на енергийни доставки от Русия.

Същата категория заплахи включва ограничаване на достъпа на руските организации в горивния и енергийния сектор до съвременни технологии и оборудване, както и до набиране на средства. Що се отнася до вътрешните заплахи и рискове, сред тях са намаляването на качеството на депозитите, увеличаването на престъпността в горивния и енергийния сектор и прекомерната финансова тежест върху индустрията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Борел: По-евтино е да се купи Patriot, отколкото да се възстанови разрушена от руснаците ТЕЦ

Когато самолетите са 1:30, а снарядите 1:10, нямаме шанс за победа: Зеленски

Над 200 екзотични животни загинаха след ужасяващ пожар в зоопарка в Крим (ВИДЕО)

Вторият след Путин посочи Украйна като виновна за атаката в "Крокус Сити Хол"

Не радар, а гевгир: Украинските дронове са сринали мощен руски радар за 100 млн.долара

Безшумна подводница собствено производство: Украйна скоро може да я има в арсенала си (ВИДЕО)

Ритат го паднал на земята: Скандал с полицейско насилие в Русия (ВИДЕО)

Унищожиха Триполската ТЕЦ, защото имахме 0 ракети: Зеленски

Рекорд от бягащи от задължителна военна служба в Русия

Австрийка намери глава на плъх в пакет замразени зеленчуци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com