Руското военно министерство: Киев плаща на активисти, включително деца, да се преструват на убити от нашите атаки

7607
Руското военно министерство: Киев плаща на активисти, включително деца, да се преструват на убити от нашите атаки
Снимка: Getty Images

Киевското правителство подготвя в Одеса поредна сложна провокация, за да обвини руските военни в убийства на цивилни (включително непълнолетни) и целенасочено унищожаване на гражданска инфраструктура с помощта на касетъчни боеприпаси, забранени от международните споразумения. Това съобщи на брифинг представителят на руското военно министерство генерал-полковник Михаил Мизинцев, цитиран от "Комсомолская правда". Впрочем Мизинцев е началник на Центъра за управление на националната отбрана на Русия.

„За осъществяване на провокацията от 26 до 28 юни 2022 г. в Одеса са били докарани до 20 представители на чуждестранни медии, както и служители на международната организация УНИЦЕФ (Детския фонд на ООН). Според плана на военната администрация на Одеска област, в случай на обстрел от подразделения на руските въоръжени сили по местата на дислокация на украинските въоръжени формирования, се планира да се инсценира поражение на някой от социалните обекти, където предварително е подготвена "масовка" (до 30 души) от антируски активисти. Те ще се представят за убити и ранени", твърди Мизинцев.

Служителят на руското военно министерство добавя още, че след заснемането на видеото всички участници в инсценираните сцени ще получат парична награда от 500 долара. При това по думите му на всички вече е изплатен аванс от по 100 долара.  

Представителят на руското Министерство на отбраната предварително предупреди световната общност и международните организации, че „това и други подобни фалшификати за предполагаемите „руски зверства“, изфабрикувани от киевските власти с подкрепата на западни „куратори“, се планира да бъдат широко разпространени в медиите в близко бъдеще.”

„Още веднъж подчертаваме, че по време на специалната военна операция въоръжените сили на Руската федерация не нанасят удари по обекти на гражданската инфраструктура и се отнасят изключително хуманно към мирното население“, подчерта Мизинцев.

Изявлението на руското ведомство идва на фона на многобройни доказателства в противното - руските сили целенасочено обстрелват цивилни обекти и избиват мирни жители на Украйна. Особено фрапантен бе случаят от последните дни с попадналите две високоточни ракети в оживен търговски център в Кременчук в час пик. По последни данни там загинаха 21 души, десетки други са ранени, има хора, които се водят безследно изчезнали под развалините.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Инсценировка" или "военен склад"? Руската пропаганда се оплете в лъжите си за терористичната атака в Кременчук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Шолц: ЕС да изпрати на Украйна ПВО системи

Франция прибира вила на жената на Путин за милиони

Орбан призова избирателите да гласуват за промяна на върха на евроизборите

Двама руснаци счупиха рекорда за подкуп в страната, обявиха ги за издирване

Украйна е преди НАТО, помагайте: Призив на генералния секретар на НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа