Тереза Мей: Ще излезем от ЕС и ще установим контрол върху миграцията

7124
Тереза Мей: Ще излезем от ЕС и ще установим контрол върху миграцията
Снимка: Getty Images/Guliver

Великобритания ще излезе от Евопрейският съюз и ще установи контрол върху свободното влизане на европейски граждани на нейна територия. Тези аспекти на евентуално свое управление разкри Тереза Мей, една от двете дами-кандидати за ръководител на британските консерватори и премиер на страната.

„Ако стана премиер ще излезем от Европейския съюз и част от този процес ще бъде контрола върху свободното преминаване”, заяви Мей, която в момента е вътрешен министър на Острова и преди референдума на 23 юни беше сред политиците, подкрепящи оставане в ЕС.

Британската Ангела Меркел

Солидна, прагматична, честна и трезвомислеща - с тези си качества Тереза Мей печели пред останалите кандидати за премиерския пост във ...

Другият претендент за постовете на сегашния премиер Дейвид Камерън е енергийния министър Андреа Лийдсъм, която беше сред привържениците на осъществяващия се „брекзит”.

„Много е важно да се обединим като партия и като страна”, подчерта още Мей в интервю за „Дейли Телеграф”, цитирано от ТАСС. Контролът върху миграцията беше една основните причини, заради които британците искаха излизане на страната им от ЕС.

Камерън обяви решението си да се оттегли от поста си в деня след референдума, а двете дами бяха сред общо 5 кандидата за поста му. След два тура на гласуване сред депутатите на торите в долната камара на британския парламент, при които Мей срещна подчертано по-голямо одобрение, тя и Лийдсъм останаха като финална двойка. Победителката ще бъде определена в гласуване сред 160 000 партийни членове и обявена на 9 септември. Решението обаче засяга бъдещето на десетки милиони британци, чийто нов лидер ще трябва да се справи с трудната задача по договаряне на достатъчно изгодно излизане от ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа