Здравко Кънчев: Вярваме, че Николай Косев може да промени Габрово

2570
Здравко Кънчев: Вярваме, че Николай Косев може да промени Габрово
Снимка: www.gabrovonews.bg

Председателят на БСП - Габрово Здравко Кънчев е завършил индустриален мениджмънт в Техническия университет в София. Има магистратура по Психология от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". В момента управлява собствен бизнес в сферата на металообработването. Бил е директор на Българси пощи - Габрово. През 2019 г. завършва Българско училище по политика.

Г-н Кънчев, какво настроение влезе БСП Габрово в поредните избори за местна власт?

С настроение за победа и промяна на модела на управление на нашата община. Знаейки, че местната власт е най – близо до хората и техните проблеми, БСП подходи изключително отговорно към вота на 29 октомври. Нашите кандидати кмет на Община Габрово - Николай Косев, и за кметове на селата Гергини, Драгановци, Жълтеш и Яворец, както и кандидатите ни за общински съветници са хора със сериозни автобиографии, професионалисти и най – вече силно мотивирани да променят средата, в която живеем. Разчитаме и на подкрепата на редица партии, които също застанаха зад кандидатурата на Косев за кмет на Габрово.

Смятате ли, че има шанс за ново управление на Габрово? Какви ще бъдат приоритетите на БСП?

Разбира се, че има шанс. На срещите с хората, ние чуваме и виждаме умората на нашите съграждани от продължаващото вече 16 години управление на общината от една политическа партия, като че ли е настъпило вече изхабяване в досегашните управляващи (общината ни върви по инерция, капсулирала се е от гражданите си). Според социологическо проучване в началото на месеца се оказа, че над 50 процента от габровци искат смяна на модела и нов кмет на общината. Ние знаем как и можем да покажем управление с мисъл за гражданите, прозрачно, честно, насочено към решаване на проблемите както на кварталите, така и на малките населени места. Ще управляваме заедно с хората на Габрово.

Предприемачът Николай Косев може да се окаже голямата изненада на тези избори. Ще  успее ли според Вас да спечели доверието на габровци?

Вижте, за социалистите в Габрово Николай Косев е познато лице. Ние сме работили с него в редица каузи. Искам да маркирам само някои моменти от биографията му, защото е важно и хората да са наясно, на кого ще гласуват доверие. Николай Косев е на 37 години, завършил е международни отношения и развива дълги години успешен бизнес. Имал възможност да живее и работи в чужбина, но предпочел да остане в Габрово. Участващ в десетки благотворителни инициативи. Интелигентен, амбициозен, знаещ, открит и работоспособен, това е Николай Косев. Знам, че ако бъде избран за кмет на Габрово ще даде нова, положителна посока на развитие на общината. Виждам доверието, което печели при срещите с нашите съграждани. 

През последните години много се говори за "разрояване на БСП". Има ли подобно нещо в Габрово или сте консолидирани?

И при нас има такива процеси. Не успяхме да консолидираме БСП в една обща кандидатска листа. Някои колеги предпочетоха други формации и паралелни кандидатури. Смятам, че по този начин се улесняват нашите опоненти, но времето ще покаже какви са били мотивите им да вземат това решение. За съжаление желанието за власт и задоволяването на личното его понякога е по – силно от идеите и общата кауза.

Кои са основните приоритети на социалистите в Габрово?

Прозрачно, с мисъл и обърнато към хората управление, спиране на порочните практики. БСП винаги са поставяли в центъра на политиката си – хората. Затова и ние предлагаме община , която да е дом – подреден, чист, с удобен транспорт, с възможности за бизнес и работа за всички, и за тези от малкото населено място, и за тези от крайния квартал и за тези от центъра. Време е Габрово да стане символ на град, в който хората се връщат, където има добри условия за инвестиции и където управлението е подчинено на правила и закони, а не на близки кръгове и партийни обръчи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com