4 идеи за градината - как да я освежим бързо и лесно за новия сезон

13455
4 идеи за градината - как да я освежим бързо и лесно за новия сезон
Снимка: iStock/Guliver

Градината е едно от малкото места, което внася свежест, красота и ухание във всеки дом. Цветята в нея са наслада не само за очите ни, но и за душата. Те са капчицата цвят и прелест, които озаряват дома ни след дългите и мрачни зимни дни.

С настъпването на топлото и слънчево време, всеки от нас се замисля за това как бързо и лесно да освежи градината си, така че тя да бъде чиста, приветлива, добре подредена и да ухае прекрасно. За да я превърнете в това райско кътче, ние сме подготвили четири много добри идеи, които ще ви помогнат да се справите отлично.

Как да си направим билкова градина

Бързо и лесно освежете градината си

1. Първото, което е добре да направите във вашата градина е да я почистите от всички изсъхнали клони, пръчки и листа, останали от есента. Вместо да ги изхвърлите - можете да ги съберете в подходящ контейнер и да ги оставите добре да изгния, като така те ще се превърнат в естествен тор за вашите цветя и други насаждения.

2. Водоструйката е един многофункционален уред, които е добре да присъства сред инструментите ви. С нея можете да измиете плочките в градината и на верандата, за да премахнете калта и прахта от тях. Освен това тя е идеалният помощник при прането на килими или за да измиете колата си.

5 бюджетни решения за красива и уютна градина

3. Когато времето се затопли е време да изкарате и градинските мебели от гаража и да им отделите няколко часа, за да ги почистите, за да изглеждат като нови. Ако по тях има места, където лакът се е олющил или дървото е загубило блясъка си от слънцето, то можете да ги освежите, като нанесете една-две ръце от него и го оставите добре да изсъхне. Погрижете се и за шарените или ярки възглавници, които ако са замърсени е добре да изперете, но ако са много захабени, защо да не ги замените с нови? Така те ще придадат друг, по-различен облик на мебелите ви и на градината като цяло.

4. Дойде време да засадите нови цветя и ароматни билки в своята градина. Това е може би най-приятната част, в която можете да включите децата си или приятелите. Прекопайте градината, разпръснете част от изгнилите вече зелени растения, за да я подхраните и засадете в нея цветята и растенията, които най-много харесвате. Избирайте различни цветове, за да бъде градината ви пъстра и красиво обагрена. Добре е да подбирате и видове цветя, които цъфтят по различно време през лятото. Така тя винаги ще изглежда и ще ухае прекрасно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

9 култури, които можете да отглеждате в малка градина

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Кога и как да засадите ЛУК в домашната градина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com