6 цветя, които ще парфюмират дома ви

29957
6 цветя, които ще парфюмират дома ви
Снимка: congerdesign / Pixabay

Няма спрей или аромат, който да придаде толкова свежо настроение в дома ви така, както цветята. Ето и 6 растения, които наистина ще парфюмират дома ви.

Хоя (Восъче)

Тя е наричана още порцеланово или восъчно растение. Има приятна и сладникава миризма. Много определят миризмата на Hoya carnosa като шоколад или ванилия, а пък Hoya kentiana им напомня на масло. Не е трудно да полагате грижи за това растение. Важно е почвата за бъде леко влажна и да него излагате на пряка слънчева светлина.

Растения от рода Гераний

Към него спадат всички познати растения – здравец, мушкато, сакъзче и други. Разнообразието от техните аромати наистина е впечатляващо и разнообразно. Те се нуждаят от много от светилна и влажна почва, за да се чувстват перфектно.

Жасмин

Това нежно растение във формата на звезда има страхотен аромат. Можете да го усетите особено силно през нощта. Жасминът расте по-бързо, когато е изложен на слънчева светлина. Поради тази причина го оставете до на южен прозорец, а през лятото го изнесете навън. Почвата трябва да бъде влажна, но не мокра, за да не гният корените и да не го повредите.

Кубински риган

Него можете да го срещнете под името и мексиканска мента. В действителност това не е нито мента, нито риган. Това е приятно растение, на което можете да се насладите по много начини. Ароматът му е много обаятелен. Можете да го оприличите на мента. Освен това, растението е подходяща подправка, независимо дали ще го използвате като прясна или суха. Кубинският риган расте най-добре на слънчев прозорец, ако го поливате веднъж седмично.

Гардения

Тя печели сърцата на много градинари с разкошния си бял цвят и аромат. Може обаче да ви се струва сложно да се грижите за нея, ако сте начинаещи в това занимание. Условията са да имате ниски температури, много светлина и умерена влажност. По нашите географски ширини това може да бъде почти невъзможно, но можете да опитате с по-тъмен ъгъл на градината си.

Лавандула

Това е доста срещано растение и отглеждането му ще ви донесе само ползи. Виолетовите ѝ цветове ще внесат цвят, а ароматът просто е омайващ, но и много успокояващ. С това растение определено ще успеете да намалите стреса. Да, грижата за него може да ви върне малко от стреса, но определено си струват усилията. Най-малкото ще разнообрази обстановката ви у дома. Лавандулата се нуждае от много светлина и точното количество вода, за да не изгният корените.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Дори най-упоритите плевели ще изчезнат, ако напръскате с това

Варосване на лозята през пролетта - трябва ли да се прави

Напръскайте прасковите с това през пролетта, за да берете сочни и сладки плодове

5 дървета, които привличат нещастие - НЕ ги засаждайте в двора си

Трябва ли да се варосват овошките преди Великден?

Трябва ли да се отреже първата пъпка на розите?

Засаждане на разсад в градината - по кое време на деня е най-добре да се прави

Пресаждане на нарциси - кога се прави

Направете това с лалетата след цъфтежа им, за да цъфтят ярко следващата пролет

Поливане на рози по време на цъфтежа - как е правилно да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com