Ако спазвате ТЕЗИ указания, ще имате прекрасна ЗИМНА градина

3890
Ако спазвате ТЕЗИ указания, ще имате прекрасна ЗИМНА градина
Снимка: Capri23auto / Pixabay

Зимният сезон е по-студен и неблагоприятен за отглеждане на растения, но това не значи, че с подходящите грижи не можете имате чудесна зимна градина. За да се справите с растенията, е необходимо да полагате съответните грижи, а какви са те – ще научите в следващите редове.

И така: как да проектирате зимната градина?

Така е правилно да се грижите за градината си през есента

Есента е идеалното време за копаене и подготовка на почвата, преди да замръзне и да спрат дъждовете. Също така е подходящ момент да пре...

Размери – определете с колко място разполагате в двора – на ширина и дължина. Може да предвидите и височина, в случай че има високи дървета или храсти, които биха могли да се окажат пречка.  Добре е зимната ви градина да бъде със средни размери. Определете мястото според това, което ще засадите в нея – зеленчуци, цветя или и двете. Може би имате нужда от по-малка градинка.

Вид – зимната градина може да бъде алуминиева или дървена. Изборът на един от двата елемента се свежда до вашите лични предпочитания и вкус, както и от екстериора на къщата ви. Ако постройката има преобладаващо дърво, ще изберете дървена конструкция. Тя е по-скъпа от алуминиевата. Ако разполагате с по-малък бюджета, втората е за вас. Тя също е здрава и издръжлива на външния условия. Имате възможност да изберете профил в различен цвят според вида и цвета на къщата.

Стил – тук се определя в каква форма ще бъде зимната градина. Стилът може да бъде най-различен – в Г-образна форма, Викториански стил, наклонена постройка и т.н. Може да изберете и индивидуален дизайн, който да бъде съобразен с пространството и формата на къщата ви. Важно е тя да се вписва и да допълва жилището ви.

Вид строителство – какви ще бъде стените на зимната градина – стъклена, тухлени, смесени. Това е ваше лично предпочитание. Може да изберете по-малки стени, открита гледка или напълно стъклени стени. Заложете на естетиката, но и на личния си вкус, защото зимната градина трябва да радва вашите очи. Хубаво е да има достъп до слънчевите лъчи, защото естествената светлина е много важна за растенията, независимо от техния вид.

Грижите, които трябва да положим за градината през зимата

В края на февруари и началото на март е време да започнете подготовката за новия сезон. Ако има останал сняг, то разхвърляйте торфена п...

Вентилация – остава ви да решите дали да поставите вентилация, или не. Това е важно, за да не се превърне градината в парник и да бъде прекалено топло. Нужно е да се определено размера и вида на вентилационните отвори.

Нужно е да помислите за вида на вратата, прозорците, стъклата – тъмни или не. При изграждането на зимна градина трябва да помислите за най-малките детайли, за да бъде максимално функционална. Зимната градина освен удобство, е и страхотно интериорно допълнение на вашата къща. Дворът ви ще се превърне в образцово място, от което всеки би се вдъхновил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Как да решим проблема с бледия разсад от пипер и патладжан?

Засаждане на лук в открита земя: правила и съвети за отглеждане

Как да предизвикате покълване на чесън в пластмасова бутилка у дома?

Отглеждане на краставици - ето как го правят японските градинари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com