Цветята, които трябва да засадите през март - те ще цъфтят буйно до късна есен

4765
Цветята, които трябва да засадите през март - те ще цъфтят буйно до късна есен
Снимка: iStock

За да може цветната градина да радва окото до есента, трябва да се погрижите за нея сега като започнете със засаждането на определени цветя.

Цветята, които трябва да засадите през март 

Мартенското време е много променливо, но въпреки това е подходящ период за заасаждане на върбинка, флокс, клеом, петуния, лавандула, лобулария, антиринум.

Върбинка - това растение цъфти с ярки цветове, докато не падне сланата. Разсадът започва да се отглежда през март. Първите издънки могат да се видят след 15 дни. През май се разсажда на постоянно място.

Когато пресаждате върбинка, трябва да запомните, че тя се нуждае от пространство, така че разсадът трябва да е на разстояние 25-30 см един от друг.

Всички изхвърляме тази течност, но тя е най-добрият тор за цветята

Флокс - разсадът се засажда през март. Растението обича светлината и издънките се появяват след 5-8 дни. Флоксът се засажда на постоянно място през април или май, когато почвата се затопли добре. Цветовете му ще започнат да се появяват през юни и растението ще продължи да цъфти до замръзване.

Лобулария (Alyssum) - това растение има меден аромат и нежни цветя. Разсадът се отглежда от средата на март. Първите издънки могат да се видят след 10-12 дни. Растението се премества на открито в края на май.

Цвето антиринум (Antirrhinum), известно като кученце, лъвска муцунка и хаджийче, също може да се засади през март. Семената на това растение се засаждат веднага в почвата, когато се затопли добре. Въпреки това, по време на мартенското засаждане е по-добре да ги засеете за разсад. Смесете семената с пясък, поръсете с почва и вода. След 10 дни ще се появят първите издънки. Пресажда се на постоянно място след 1,5-2 месеца. Растението цъфти от юни до ноември.

Клеоме, известно още като цветето паяк, може да цъфти до замръзване. През март можете да засадите семена за разсад и да започнете разсаждането от средата на май. Клеоме също обича пространството, така че засадете разсад на разстояние 50 см.

Петуния - отглежда се в саксии и се декорира на терасата. Семената трябва да се засяват повърхностно, разсадът ще поникне след 1-2 седмици. Растението се засажда на открито, когато вече няма замръзване на разстояние 30-35 см.

Лавандулата е подходяща и за сеитба през март. След две седмици ще поникнат първите издънки. И ще бъде възможно да се засади в градината, когато времето се затопли и няма риск от замръзване.

Лавандулата има нужда от слънце. Тя може да отблъсне насекоми и вредители, поради което е най-добре да го отглеждате под прозорците в кухнята или хола. Растението ще ви радва с цветовете си до октомври.

Подправката, от която всички стайни растения цъфтят

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

2 домашни еликсира, с които орхидеята ви ще цъфти като луда

Дейности през МАЙ в домашната градина

Изборът на семена през май: Какво може да се сади през този период в градината?

Подходящи условия за отглеждане на успешна реколта от домати

Зеленчуци, които да засадите през май и юни: За закъснели градинари

Кои ЦВЕТЯ да засадя през май?

Най-добрият тор за едри и сладки малини се приготвя с 3 лъжици от това

С каква вода се поливат краставиците?

Торене на картофите с пепел - ето как се прави

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com