Как да направим градината си райска?

17274
Как да направим градината си райска?
Снимка: iStock

Ако искате да получите райска градината си, използвайте няколко основни трика. Само със собствените си ръце можете да създадете красива и райска градина, която напълно ще отговаря на вашия вкус.

Преди да започнете да проектирате вашата градина, трябва да се разходите из нея, и да я проучите напълно. Необходимо е да се определи: кои ъгли са най-слънчеви и къде преобладава сянката, от къде се открива красива гледка към околностите.

Защо старите градинари използват мед в градината?

Използването на народни средства в градината е метод, към който обичат да прибягват както начинаещите градинари, така и опитните собств...

Опитайте мислено да прокарате пътеки в бъдещата си градина. Разходете се през тях и определете местата, където се чувствате най-комфортно, където бихте искали да спрете и да поседнете.

За да си представите по-добре бъдещата си градина, опитайте да нарисувате план. Маркирайте пътеки, елементи на декора, платформи и други обекти. Маркирайте местата на предложените пътеки, зона за отдих, сухо място, евентуално поток и така нататък, като използвате обикновен пясък.

Направете снимка на района. На снимката ясно се виждат неточностите в местоположението й.

За лятната вила, се оказва, че любимото място е градината. Не се препоръчва оставянето на стари дървета. Пъновете са много полезни за декорация в градината. На мястото, където ще се събере семейството, поставете беседка или пергола, пейки и маса.

4 идеи за градината - как да я освежим бързо и лесно за новия сезон

Градината е едно от малкото места, което внася свежест, красота и ухание във всеки дом. Цветята в нея са наслада не само за очите ни, н...

Когато работите по проект за райска градина, трябва да знаете, че градината трябва да радва окото не само през пролетта и лятото, но и през студения сезон. За да направите това, трябва правилно да подходите към избора на растения, които ще растат във вашата градина. Засадете късно цъфтящи цветя, а от дървета - кленове и смърчове.

В райската градина е почти невъзможно да си я представим без спретната морава. Но преди да отглеждате тревата, проверете дали почвата е овлажнена. Ако да, тогава е необходим дренаж. Тъй като на места, където се натрупва влага, тревата ще изгние и болестта може да се разпространи в здравите зони. Ако се съмнявате в плодородието на вашата почва, внесете нова почва.

Много градинари правят грешката да се опитват да засадят растенията по-нагъсто. Трябва да знаете, че разстоянието между дърветата определя растежа им в бъдеще. Една крайградска зона може да изглежда празна, незащитена, ако растенията се засаждат рядко. Този проблем е лесен за решаване чрез засаждане на временни бързорастящи храсти, папрати, пелин.

Ако не сте уверени в способността си да направите сами райска градината, тогава като се имат предвид тези прости препоръки, можете да създадете прекрасно кътче от рая със собствените си ръце, където можете да се отпуснете от забързаното ежедневие. Не забравяйте, че дори една малка градина може да се превърне в едно наистина приказно място.

Какво слагат цветарите на дъното на саксията и цветята се отрупват с ДВОЙНО повече цветове?

Когато разберете за този метод, ще останете наистина изумени. Кой да предположи, че именно обелката на този плод е способна да подхрани...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Прихващане на магнолия от клонка не е трудно - ето как се прави!

Размножаване на хортензия: за какво трябва много да внимаваме?

Защо пролетното пръскане с бордолезов разтвор на овошките е толкова важно

Кога се режат розите през пролетта

Този домашен тор ще съживи и най-изсъхналите цветя

Защо китайската роза не цъфти

Експерт: Засадете това цвете до зеленчуците и те ще са по-едри от всякога

Най-добрият тор за хортензията - 3 съставки, които всички изхвърляме

Засаждане на картофи - опитните градинари слагат това в дупката

Накиснете лука в това преди да го засадите в градината

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com