Страхотни трикове, които всеки градинар трябва да знае

2332
Страхотни трикове, които всеки градинар трябва да знае
Снимка: planet_fox / Pixabay

От началото на пролетта обработването на градинката ви носи приятни емоции и наистина действа като психотерапия. Няма значение дали гледате цветя или зеленчуци, това ви зарежда с положителна енергия и ви кара да се чувствате повече от добре. Далеч сте от градския шум и суета и наистина можете да чуете мислите си. И все градинарството също има своите тънкости, с които ще ви бъде по-лесно да работите и съответно още по-приятно.

За да премахнете остатъците от сол от саксиите, използвайте шише с пулверизатор. В него смесете отец, алкохол и вода на равни части и напръскайте хубаво саксиите. Изтъркайте с четка, а след това изплакнете. Нека да изсъхнат добре, преди да ги използвате отново.

Най-честите грешки, които допускат начинаещите градинари

Отглеждането на цветя, зеленчуци и подправки не е никак лесна работа, а е и много отговорна. За нея се изискват малко старание, много в...

Хитър трик за предпазване на ноктите по време на работа в градина, без да се набива излишна мръсотия под тях, то натъркайте предварително ноктите си със сапун. Парченцата сапун, които ще останат под ноктите ви, ще ги предпазят от набиването на кал. След като приключите, просто използвате стара четка за почистване и ще имате идеално чисти нокти.

Много е хубаво да отглеждате пресни подправки и да ги изсушите, за да ги ползвате и през зимата. Сушенето обаче далеч не е толкова лесен процес и определено си има своята тънкост. Вземете стар вестник и го сложете на седалките в колата. След това разпръснете подправките. Затворете вратите, отворете широко прозорците. За много кратко време ще имате напълно сухи подправки, а като бонус колата ви ще мирише повече от хубаво.

Следващият път, когато варите или задушавате зеленчуци, не изхвърляйте водата след това. Полейте с нея картофените си насаждения. Искрено ще се изненадате колко хубав и положителен ефект има зеленчуковата супа върху растенията ви. Ще се радвате на богата реколта, с която да приготвите разнообразни ястия.

Листните въшки могат наистина да бъдат много упорит вредител, който да съсипе растенията ви. Имате няколко възможности, когато се появят. Първата е да използвате химикали, които да пръскате по растенията си. Да, това може би е най-бързият начин, но не е толкова безопасен за вас, особено когато става въпрос за растения, които ще консумирате.

Задължително направете това с лалетата след цъфтежа им

През пролетта градинарите очакват с нетърпение цъфтежа на лалетата. Със своята красота те са истинска наслада за окото. Но не всички г...

Друг лесен начин е да ги полеете със силна струя вода. Така определено ще ги отмиете от растението си, а и така ще го напоите добре. Вземете един парцал, който не ви трябва, и го увийте около ръката си. След това изтупайте листата и това, което е останало, го отнесете далеч от насажденията си.

Използвайте и някои популярни домашни начини за справяне с този проблем, като сапун с вода или други подобни смеси. Те наистина са полезни и безопасни и ще ви свършат работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

9 култури, които можете да отглеждате в малка градина

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Кога и как да засадите ЛУК в домашната градина?

Как да подхранваме разсада от домати, пипер и патладжан: Не само с азот, фосфор и калий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com