10 причини защо азиатците са толкова слаби

9659
10 причини защо азиатците са толкова слаби
Снимка: iStock

Според статистически данни азиатците са най-слабите хора на Земята. "Това е генетично", ще кажете вие. Но е само отчасти вярно: традициите и навиците също играят огромна роля. Ето 10 от тайните на азиатците, които им помагат да поддържат форма, без да спазват строги диети и изтощителни упражнения.

1. Отношение към храната

Освен количеството и качеството на храната, отношението към нея също се отразява на тялото. В Западния свят храната е не само естествена необходимост, но и развлечение – един подход, който ескалира в състезания по надяждане. За азиатците храната е само средство за поддържане на живота.

2. Големина на порциите

Азиатците предпочитат малките порции. Проучвания доказват, че дори намаляване на порциите за хранене, води до отслабване. Доброволци от Корнелския университет намалиха порциите си за обяд за период от 2 седмици, но продължиха да се хранят стандартно в останалата част на деня. В резултат на това, всеки от тях загуби по 500 г.

3. Методи на готвене

Много ресторанти с национална кухня адаптират ястията си към вкусовете на местното население, затова изглежда, че храната им винаги е пържена в много мазнина. Но не е точно така: в азиатската кухня има и пържена храна, но това не е най-популярният метод – много рецепти включват готвене на пара или варене.

4. Ферментирала храна

Традиционната японска супа мисо, корейската туршия кимчи, соевите зърна нато – това са няколко типични азиатски ферментирали храни, които са богати на пробиотици. Консумацията им води до загуба на тегло, особено на вътрешни мазнини, които се натрупват около коремните области.

5. Морска храна

Не може да си представим азиатска кухня без риба и морска храна, които съдържат омега-3 мастни киселини. Освен ползите им за имунната и кръвоносната системи, омега-3 помага за отслабване. Според проучване при 3-седмичен еднакъв режим на хранене и физически упражнения, хора, които приемат омега-3 капсули свалят 1,5 кг повече от останалите.

Яйчена диета за супер резултати

Диета - това е строго определен хранителен режим, който има за цел да коригира теглото или е необходимост, свързана с подобряването на ...

6. Много зеленчуци

Азиатците се хранят с малки порции, но това не се отнася до зеленчуците, особено до зелените зеленчуци, които приемат в огромни количества.

7. Чай вместо студена вода

За разлика от европейците, които пият студена вода по време на хранене, азиатците предпочитат чай. Смята се, че горещият чай в комбинация с мазните храни, спомага за храносмилането и води до загуба на тегло.

8. Здравословни десерти

Ето какво трябва да ядат хората, заразени с коронавирус

За да се стимулира възстановяването на обонянието, изгубено по време на коронавирус инфекция, в ежедневното хранене трябва да се включа...

Азиатците консумират основно сладки изделия на базата на ориз, водорасли, червен боб, ядки, семена и плодове. Тези деликатеси без съмнение са много по-здравословни от чипса, бисквитите и сладкишите, с които сме свикнали.

9. Движение

Изненадващо, но този навик е свързан с голямата гъстота на населението. Жителите на големите градове използват обществен транспорт вместо коли, живеят в малки апартаменти, където магазините и всички обществени заведения са на пешеходно разстояние. Затова азиатците изминават много по-голямо разстояние на ден от американците, които ползват основно коли.

10. Упражнения и медитация

Традиционната азиатска медицина търси начин за елиминиране произхода на заболяването, докато западната медицина се грижи повече за последствията от него. Затова различните видове медитация са широко практикувани в Азия с цел предотвратяване развитието на много заболявания, включително и затлъстяване

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

За какво е толкова полезно смутито с куркума и канела?

Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

Чай от жасмин: за какво помага

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...