Ендокринолог разкри какво ще се случи с тялото ви, ако ядете кисело зеле всеки ден

20171
Ендокринолог разкри какво ще се случи с тялото ви, ако ядете кисело зеле всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Добавяйки кисело зеле към вашата диета, вие предотвратявате много заболявания и укрепвате тялото си. Това заяви руският ендокринолог д-р Зухра Павлова.

Ползи от киселото зеле

Според лекаря употребата на този продукт подобрява работата на червата, а именно, напълно или частично облекчава метеоризъм, спазми, диария, запек, тежест в корема и др.

В допълнение, зелето намалява риска от рак, всичко това благодарение на възстановяването на целостта на чревната стена. Зелето също така укрепва имунната система, тъй като по-голямата част от имунната (лимфоидната) тъкан се намира в червата.

С тези плодове киселото зеле ще ферментира по-бързо от всякога

И накрая, яденето на този зеленчук намалява излагането на тялото на напреднали крайни продукти на гликиране. Още две причини да ядете зеле: то обогатява тялото с витамини и помага за намаляване на теглото при жените.

„Факт е, че тази храна трябва да се дъвче по-старателно, тъй като заема много място в стомаха, което означава, че се запазва за дълго време. В допълнение, ензимите, произведени по време на храносмилането на продукта, не допринасят за усвояването на мазнините от същото хранене - калоричното съдържание на обяда / вечерята е намалено“, казва лекарят.

Този продукт съдържа пробиотици, които са необходими не само за правилното храносмилане и усвояване на храната, но и за силна имунна система. Имунитетът и много хронични заболявания на нашето време започват с нашия храносмилателен тракт. Пълното здраве е невъзможно без здрави черва. Яденето на захар, пшеница и други нездравословни храни нарушава естествената чревна флора, унищожавайки „добрите“ бактерии, които живеят там. Киселото зеле естествено населява червата ни с полезни микроорганизми, които се борят с паразити, вредни бактерии, гъбички и дрожди. Половин чаша от него съдържа около 10 трилиона различни бактерии, които са полезни за нашите черва. Този продукт подобрява усвояването на витамини и минерали. Млечната киселина, съдържаща се в него, поддържа здравословни киселинни нива в нашите черва. Коментираният ферментирал продукт премахва токсините и тежките метали от тялото ни. Ефективен е при млечница и кандидоза. Помага в борбата с желанието за сладко.

В състава му влизат и глюкозинолати, които имат изразено противораково действие. Те не само предотвратяват развитието на злокачествени тумори, но и намаляват скоростта на растеж на съществуващите. Съдържа антиоксиданти: лутеин, зиаксантин и витамин С, който е 6 пъти повече в киселото зеле, отколкото в обикновеното зеле.

Още: 3 подправки, които само хитрите домакини слагат в киселото зеле

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кардиолог: Яжте това 2 пъти седмично и кръвното ви ще бъде нормално

10 лекарства, които НЕ се пият с кафе

20 храни, които помагат за отслабване

Лекар: 4 храни, които са най-вредни за панкреаса

Това е най-добрият пролетен зеленчук за холестерола и имунитета

Възпалените лимфни възли на шията са първият знак за сериозно заболяване

Специалистите ги наричат "вторият ни мозък": 4 начина, с които ще си осигурите по-добър живот

7 предупредителни знака, че сме психически и емоционално изтощени

Топ 7 на най-добрите чая, които помагат за отслабване

Какво трябва да направим, ако пулсът ни е нисък?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com