Ето как да разберете от какво е алергично детето ви

3469
Ето как да разберете от какво е алергично детето ви
Снимка: iStock/Guliver

На пръв поглед отгатването за бъдещото здраве на новороденото въз основа на съдържанието на памперсите му е полезна задача. Но това е само на пръв поглед, констатира Би Би Си.

Изследователи от Медицинския факултет на Университета на Британска Колумбия в Канада в своята работа, публикувана в Cell Reports Medicine, ясно демонстрират как съставът на плътно, тъмнозелено вещество, наречено мекониум (известен още като първите изпражнения на новороденото), може точно да определи дали дете в първата година от живота си има различни алергии.

Тези стайни растения са МНОГО опасни за хората

Много хора обичат да отглеждат растения в дома си. Експертите отбелязват обаче, че когато избирате стайно растение, трябва внимателно д...

Мекониумът, от който детето обикновено се отървава на рождения си ден, се състои от много елементи - епителни клетки, околоплодни води и различни метаболити - крайните продукти на метаболизма.

„Нашият анализ показа, че при новородените, които проявяват алергична чувствителност до едногодишна възраст, са имали много по-лош меконий при раждането, отколкото деца, които не са станали алергични“, обяснява един от авторите на изследването, д-р Брет Финли.

"Мекониумът е като капсула на времето, която показва с какво е трябвало да се справи бебето преди раждането. Той съдържа разнообразни молекули, които детето е срещнало или придобило от майката в утробата, а също така служи като първата храна за микробите, които започват да се установяват в червата ", допълва ръководителят на проекта д-р Кариса Петерсен.

След анализ на мекония на стотици бебета, авторите на изследването заключават, че колкото по-малко различни видове молекули се съдържат в мекония на новородено, толкова по-висок е рискът от развитие на алергии през първата година от живота.

Ето как да пиете лекарство, така че да действа по-бързо

Учените са намерили начин да помогнат на тялото да усвоява лекарствата по-бързо. Съответното откритие наскоро беше съобщено от списание...

Те също така откриха, че намаляването на броя на някои молекули е свързано с промени в ключовите групи бактерии. Тези групи играят решаваща роля в развитието и формирането на микробиома – обширната екосистема на червата, от която от своя страна човешкото здраве зависи силно.

Учените вече могат да прогнозират с точност от 76% (далеч над всички предишни методи за анализ) да предскажат дали детето ще развие алергия .

Разбира се, да знаете, че детето ви има някаква алергия е полезно, но има ли нещо, което можете да направите, за да го предотвратите?

Най-добрата превантивна мярка, която се използва сега, е запознаване на новородените с полезни микроорганизми.

Това растение помага при лечението на една от най-страшните болести

Авокадото е хранителен продукт за милиони, но ново проучване установява, че тези вкусни плодове могат да имат и някои допълнителни лече...

Според Кариса Петерсен това се постига предимно чрез естествено раждане и кърмене. Тя също така призовава да се ограничат ненужните антибиотици, да се пускат децата по-често на тревата и да не се следи толкова ревностно за чистотата, като се избягва прекомерната употреба на дезинфектанти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com