Холестеролът ви ще падне двойно за седмица БЕЗ диети, ако направите това

4031
Холестеролът ви ще падне двойно за седмица БЕЗ диети, ако направите това
Снимка: iStock

Холестеролът е важен за организма ни, но прекомерното му количество може да доведе до сериозни здравни проблеми. Ако искате да свалите холестерола си, има много начини, които могат да ви помогнат.

В тази статия ще ви представим седем действия, които да включите в ежедневието си, за да постигнете по-добро здраве за една седмица.

  • Хранете се здравословно - Избягвайте храните, които са богати на наситени мазнини, защото те могат да повишат холестерола ви. Вместо това, консумирайте повече плодове, зеленчуци и целозърнести храни, които са богати на фибри.
  • Ограничете консумацията на алкохол - Алкохолът може да повиши нивата на холестерола ви, особено при консумацията му в големи количества. Ограничете консумацията си на алкохол или го изключете напълно.
  • Приемайте повече вода - Пиенето на достатъчно количество вода може да помогне за намаляването на холестерола ви, като подобрява храносмилането и премахва токсините от тялото.
  • Упражнявайте се редовно - Физическата активност може да помогне за намаляването на нивата на холестерола ви. Опитайте се да упражнявате поне 30 минути на ден, например с ходене или каране на велосипед.
  • Избягвайте стреса - Стресът може да повиши нивата на холестерола ви. Опитайте се да намалите стреса в ежедневието си чрез упражнения за релаксация като йога или медитация.
  • Спрете цигарите - Никотинът може да повиши нивата на холестерола ви, затова опитайте да се откажете от пушенето или поне да го намалите до минимум.

Разкриха коя е храната на дълголетието - удължава живота с 20 години

Проверявайте редовно нивата на холестерола си - Редовното проверяване на нивата на холестерола ви е много важно, за да можете да следите прогреса си и да коригирате действията си, ако е необходимо.

Холестеролът е важен за организма ни, но прекомерното му количество може да доведе до сериозни здравни проблеми. Седемте действия, които представихме в тази статия, могат да помогнат да намалите нивата на холестерола ви и да подобрите здравето си за една седмица. Започнете да прилагате тези действия в ежедневието си и ще забележите положителни резултати. Не забравяйте да проверявате редовно нивата на холестерола си и да се консултирате с лекар, ако имате въпроси или проблеми.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com