Яйчен белтък за красива кожа

106260
Яйчен белтък за красива кожа

Маската с яйчен белтък е стара рецепта за красота, която предоставя евтина природна алтернатива за разкрасяване. И наистина работи.

Единственият недостатък на маската е миризмата. Ако не харесвате миризмата на сурови яйца, може да я прикриете с добавяне на ароматерапевтични масла като иланг-иланг.

Може да добавите и няколко капки лавандула, която помага за намаляване на възпалението и червенината, която често придружава акнето.

Белтъкът ще ви помогне да се справите с акнето и черните точки, ще омекоти кожата, ще стегне порите и ще намали секрецията на себум.

Преди да приложите маската е добре да почистите лицето си с пара. Тя ще отвори порите и така по-лесно ще премахнете мръсотията, която причинява черните точки.

Подсушете кожата преди да нанесете сместа.

Тонизираща маска с какао и кафе

Маските от какао и кафе винаги са били сред любимите на почитателите на здравата и красива кожа. В комбинация тези две съставки помагат...

Ето някои рецепти:

Овесена каша и белтък

1 яйчен белтък

1 ч.л. течен мед

2 с.л. овесени ядки

Перфектен външен вид само с 8 чаши вода дневно

Не е необходимо да пръснете десетки левове за кремове, допълнителни хранителни добавки и козметични процедури, защото здравата кожа е с...

Разбийте белтъка на твърд сняг. Добавете меда и овесените ядки, бъркайте до получаване на хомогенна смес. Нанесете върху лицето и шията с кръгови масажни движения, това ще помогне за намаляване на акнето и черните точки. Оставете маската да действа най-малко 30 минути преди да я измиете с топла вода.

Краставица и яйце

Парче краставица (3 см)

1 яйчен белтък

1 капка етерично масло от иланг-иланг

Мед за по-млада кожа

Пчелният мед не е просто заместител на кристалната захар, когато пием чай или кафе. Освен, че е супер сладък и полезен за консумация, т...

Разбийте яйцето до получаване на твърд сняг. Пюрирайте краставицата в блендер, добавете към белтъка, сложете и етеричното масло. Нанесете върху лицето и шията и оставете да престои поне 30 минути преди да я измиете с топла вода.

Аварийна маска

Ако имате спешна нужда от премахване на някоя пъпка, разбийте един белтък на сняг и нанесете на лицето. Оставете да изсъхне преди измиване. Изплакнете с топла вода.

Източник: health.bg

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com