Как да увеличим нивата на естроген

143360
Как да увеличим нивата на естроген
Снимка: Pixabay.com

Най-главният ръководител в женското тяло е хормонът естроген. Този полов хормон помага на жената да бъде красива, млада и здрава. Естрогенът е отговорен за развитието на гърдите и гениталиите, за разпределение на подкожните мазнини, за фигурата, състоянието на костната структура, сексуалността и като цяло за настроението. Естрогенът, подобрява общото състояние у жената.

Естроген - женският полов хормон е важен!

Произвежда се в надбъбречните жлези, в минимални количества и главно в яйчниците. Когато започва пубертета при момичетата, нивата на естроген се увеличават. Съответно гърдите започват да се уголемяват, подмишниците и срамните области се окосмяват, оформя се таза. Благодарение на хормона, тялото на момичето се подготвя за половия живот, бременността и майчинството.

Кое намалява нивата на естроген?

Основните причини за намалени нива на хормона са прием на контрацептиви, стрес, раждане, нередовен сексуален живот, менопауза, неправилно хранене.

Ниските нива на половия хормон естроген, водят до общи нарушения в жизнените функции в тялото на жената. Той може да причини безплодие, намалено либидо, нередовност в менструалния цикъл, лошо състояние на кожата, бърза умора и депресия.

Как сексът повлиява над естрогена

Причината за нежелание и отказ от секс, не е фригидност, а в графика на жената. Той от своя страна, пряко зависи от менструалния цикъл. Всеки може лесно да се ориентира тук. Познавайки го, мъжът ще достави удоволствие не само на себе си, но и на партньорката си.

В периода от 1-я до 5-ия ден от цикъла, женското тяло има най-ниското ниво на прогестерон и естроген.

От 6 до 14 ден сексуалното желание се увеличава, защото нивата на естроген се покачват.

От 14-ия до 21-ия ден от цикъла е моментът на най-много желания за докосване. След овулацията, нивата на естроген са най-високи, което влияе положително, както на физиологичните, така и на умствените способности у жените.

През този период се подобряват, умствените възможности, зрението и обонянието. Полезно е всяка жена да знае това, за да използва успешно характеристиките на тялото си, както в творчеството, така и във физическо отношение. По това време жените имат проблясъци, които се наричат ​​любов от пръв поглед.

Откриха гени, които превръщат пениса в подобие на вагина

Биолозите разкриха генетичните и хормоналните корени на развитието на цяла редица нарушения в развитието на половите органи при мъже, к...

От 22 до 27 ден, страстта отново преминава в упадък. Това се дължи отново в намаляване нивата на естроген. Този пример се основава на 28-дневен цикъл.

Какви са нивата на естрогени?

Това може да покаже само подходящ кръвен тест. Медицински или по естествен начин може да се коригират. Лечението трябва да се наблюдава от медицинско лице!

Всяка жена може да „добави“ естроген в организма си. Това може да стане с помощта на определени продукти и реформи в начина на живот.

Как да увеличим нивата на естроген

В ежедневната диета богата на храни с високо съдържание на фитоестрогени. Такива са бобови растения: леща, боб, лен, тиквени и сусамови семена, грах и олио, приготвено от тях.

Кои са лечебните свойства на мушмулата

Родината на този плод е Югозападна Азия и Югоизточна Европа. От около 3000 се отглежда се в района на Каспийско море и в Северен Иран. ...

Плодове и зеленчуци: краставици, цвекло, моркови, ябълки, домати, нар, аспержи, папая, фурми. В рибата, птиците и месото има фитоестрогени, но в малки количества. Резултатът от използването на тези продукти ще е видим само ако се консумират редовно и непрекъснато.

Препоръчва се, още да се приемат и храни, които инхибират разпределението и производството на естроген. Това са: зелен фасул, броколи, зеле, лук, грозде, пъпеши, смокини, круши, ананаси, цитрусови плодове. Важно е, и да се изключват изцяло от диетата: рафинираният ориз, пшеничното брашно, алкохолът и кофеинът.

Цветът, също има пръст в ролята на естрогена в женското тяло!

Дамите, чиято работа е свързана с умствена дейност, се препоръчва да проектират своите домове и конкретно спалните в сини цветове. За жените отдадени на физически труд, интериори в зелено са най-подходящи.

Ако по някаква причина сексуалният живот е рядкост, лилавото и червеното ще увеличат нивата на хормони.

И обратното, ако те са си доста завишени, омекотяването може да се постигне със спалния с декор в салатени нюанси. Изумрудените тонове за легла и спалните ще дадат кураж за срамежливите хора, като отново покачат нивата на хормоните на щастие в организма.

Домашен сироп елиминира мазнините за дни

Този сироп ще ви помогне да елиминирате мазнините и излишната вода от организма, а освен това ще ускори оросяването на мозъка, подобряв...

Тъмно златистият цвят ще засили топлината и взаимното привличане. Лилавият ще добави романтика, а малко розово ще даде лекота и безгрижие в отношенията.

Вариантите с цветовете ще помогнат на всеки да се наслади на сексуалния си живот. Да се вслуша в себе си и усещанията си за хармония!

Ако сте отслабнали твърде много за кратко време!

В крайна сметка, именно мастният слой играе една от основните роли в разпределение и производство на женските хормони.

Половият живот трябва да е редовен. Желателно е това да носи и духовно удовлетворение.

Важно е да се избягват ситуации с напрежение. Стресът е първият и най-голям враг на организма.

Ето с кои природни дарове можем да победим безсънието!

Учени от Колежа на лекарите и хирурзите към Колумбийския университет откриха продуктите, които предизвикват безсъние, съобщи MedicalXpr...

Добре е да се практикува йога. Тя има специални асани, които стимулират производството на естроген.

Етеричните масла от анасон, градински чай, босилек, кипарис и лавандула имат положителен ефект, над хормоналния баланс у жените.

В заключение:

Как да повишим нивата на естроген.

Правилно хранене, положителни емоции, редовен полов живот и като цяло здравословен начин на живот, са гаранцията, че всичко ще е в перфектен ред!

Бъдете здрави!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Кардиолог: 3 причини, поради които хапчетата за кръвно НЕ действат

Хората с тази кръвна група се раждат с най-силен имунитет

Лекар: Изтръпване на ръцете и краката след сън издава тези заболявания

Това е най-добрият навик за черния дроб

Кога трябва да се тревожим за ниския холестерол

Какво показва изтръпването на ръцете за здравето ви

Защо не трябва да пренебрегвате болките в корема?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com