Какво се случва с тялото ни, ако пием стафидена вода всяка сутрин

25576
Какво се случва с тялото ни, ако пием стафидена вода всяка сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Стафидата представлява гроздов плод, който е изсушен, след като е набран от растението. Те имат вкус, наподобяващ прясното грозде, но са по-сладки. Произвеждат се в много региони по света. Стафидите могат да се ядат сурови или да се използват в готварството, печивата и в пивоварството.

Хората са открили стафидите случайно - когато те намерили сушено грозде на лози около 2000 г. пр. н. е. Витамините, фибрите и минералите, които са в изобилие в този сушен плод, го правят чудесна суперхрана, която лекарите и диетолозите обичат да препоръчват на своите пациенти.

Можем да направим стафидите още по-полезни, ако ги накиснем във вода за една нощ. Водата разтваря всички минерали и хранителни вещества на стафидата и засилва здравните свойства на този мощен плод.

Ползи за здравето от стафидата

Черният дроб и червата ви ще се отърват от токсините по-лесно

Детоксикиращите свойства на стафидите се обясняват с голямото количество антиоксиданти и диетични фибри, които се намират в този сушен плод.

Антиоксидантите помагат на черния ни дроб да работи правилно и напълно да изпълнява неговата детоксикираща функция, докато влакната добавят обем към изпражненията и увеличават броя на движенията на червата, спомагайки за прочистване на дебелото черво.

Приета на празен стомах водата със стафиди ще действа още по-бързо - просто не забравяйте да ядете накиснатата стафида във вода заедно със стафида.

Ще получите прилив на енергия

Учените и спортните експерти смятат, че стафидите могат да служат като добър заместител на енергийните закуски. Стафидите съдържат голямо количество фибри и микроелементи и нямат добавена захар или изкуствени аромати, за разлика от много енергийни барове, което ги прави перфектна здравословна закуска.

Правете това през декември, за да се опазите здрави до края на зимата

Стафидовата вода, приета сутрин, ще ви зареди с енергия за следващия ден, като можете също да опитате да я приемете преди енергична тренировка.

Нивото на лошия ви холестерол ще се понижи и кръвното ви налягане ще се стабилизира

Проучвания и клинични изследвания показват, че стафидите са богати на фибри, калий, фитонутриенти и антиоксиданти в сравнение с други обичайни закуски. Хората, които редовно ядат стафиди, имат по-ниско кръвно налягане в сравнение с тези, които ядат минимални количества от този сушен плод. Нещо повече - яденето на стафиди понижава нивото на окисления холестерол с ниска плътност, което значително намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Как да си приготвим вода от стафиди

Проучванията и опитът на хората, които редовно ядат стафиди доказват, че това е истинска суперхрана с много ползи за здравето. Не забравяйте обаче, че въпреки че стафидовата вода може да служи като добра хранителна добавка към вашата здравословна диета, тя не е заместител на лекарствата.

Ако имате проблеми с черния дроб, сърцето, кръвното налягане или други органи или системи на вашето тяло, насочете се към лекар!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Билката, която се бере през май - тя пречиства бъбреците, черния дроб и кръвта

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

Най-честият признак за рак на дебелото черво

Инсулинова резистентност - води ли до диабет и как да я разпознаем

Тайната на дълголетието: 5 храни, които всеки столетник яде

Какво се случва с кръвното, ако цял ден стоите вкъщи

Ефективни домашни маски за напукани пети

Бира и диета? Дали е възможно?

Магнезий - как е правилно да се пие магнезий

Отслабване след 40 години - това е най-добрата напитка, която топи килограмите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com