Kакъв тип е кожата ви?

3707
Kакъв тип е кожата ви?
Снимка: iStock/Guliver

За да се радваме на мека и гладка кожа, без да хвърляме луди пари за козметични продукти, трябва добре да знаем какъв тип е тя. Кожата е много важна част от външния ни вид и трябва да се грижим за нея непрестанно, ако искаме да изглежда добре. Често даваме пари за продукти, който всъщност не помагат на кожата ни, а напротив – вредят й. Това е защото не са предназначени за всеки тип кожа или имат ефект, от който нашата кожа не се нуждае. Затова, преди да купувате какъвто и да било козметичен продукт, добре е да се запознаете с типовете кожа и да разберете към кой тип спада вашата.

Мазна кожа

Ето как да имате красива и здрава кожа с правилните храни

Често мислим , че имаме проблеми с кожата заради силното слънце, заради хормони, от замърсения въздух или просто защото сме решили, че ...

Ако носът ви е мазен след като една вечер сте пропуснали да го намажете с крем, то кожата ви спада към този тип. Трудно е да се справите с мазната кожа, особено през лятото, когато потенето се увеличава, а с него и омазняването. При мазна кожа порите са разширени, по-често се появяват пъпки. Кожата ви може да е мазна по наследство, но може да е такава и заради начина ви на хранене. Намалете сладките храни, пушенето и мазните меса и добавете в менюто си повече плодове и зеленчуци, ако искате да се погрижите за кожата си отвътре. Също така намерете подходящия крем, както и измиващ продукт, с който да елиминирате излишното омазняване от кожата си.

Смесен тип

При този тип кожа се наблюдава омазняване на определени зони, докато останалата част е суха. Обикновено се омазняват брадичката и носа, препоръчително е да не ги третирате много. Използвайте само почистващ продукт и отмийте с хладка вода. Зоните, които са сухи, третирайте с хидратиращи продукти.

Чувствителна кожа

Ето тайната на Приянка Чопра, която я прави толкова блестяща

Въпреки скъпите козметични продукти, които може да си позволи световно известната актриса, тя се доверява на следната домашна почистваш...

Ако при допир или от най-малкото раздразнение кожата ви се зачервява, то тя е чувствителна. Този тип кожа има непоносимост към почти всякакви козметични продукти – декоративна и бяла козметика, почистващи продукти. Затова е добре да бъдете изключително внимателни, когато стане въпрос за избор на козметични продукти. Най-добре се консултирайте с дерматолог. Избягвайте да излагате кожата си на ниски температури и слънце, особено когато не е защитена.

Останалата част от статията прочетете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com