Кой е най-подходящият спорт според типа фигура

4625
Кой е най-подходящият спорт според типа фигура
Снимка: iStock

Що се отнася до фигурата, всяка една дама притежава уникална, сама по себе си форма. Извивките могат да бъдат оприличени на пясъчен часовник, правоъгълник, ябълка или круша. Това, какъв тип фигура притежаваме, може да ни помогне да изберем не само правилния за нас начин на хранене и облекло, но и типът тренировки и физически активности, които са подходящи изцяло и единствено за нас и нашите нужди.

1. Пясъчен часовник

Силуетът на дамите с фигура на пясъчен часовник, се изразява главно в това те да притежават малка талия, широк ханш и едър бюст. Счита се, че този тип фигура е идеален, женствен и красив. За да бъдат винаги в добра форма, дамите с фигура на пясъчен часовник, трябва да наблегнат на упражнения, които да тонизират корема, бедрата, както и задните части. Ходенето пеш, плуването и някои видове тренировки във фитнес залата са сред нужните, за поддържането на добра фигура от този тип.

Тренировки, които можете да правите с цялото семейство

Като се има предвид, че всички процеси трябва да са завършени, физическото и емоционалното благополучие не може да остане незабелязано....

2. Правоъгълник

При фигура, наподобяваща правоъгълник, извивките на тялото не са толкова силно изразени. Раменете, гърдите и ханша са изравнени, а талията е слабо забележима. Нуждите за този тип фигура се свеждат до непрекъсната физическа активност, която да помогне на мускулите да се стегнат, за да добавят повече извивки на тялото. Задължителни са всички видове аеробни, спортни дейности, както и коремни преси.

3. Ябълка

Дамите с фигура наподобяваща ябълка, са склонни да трупат излишни килограми в областта на талията, гърдите, раменете и гърба. Този тип фигура се отличава с по-тесни задни части и слаби бедра. За да поддържат добра форма, дамите с фигура тип „ябълка“ , е нужно да наблегнат на упражненията за горна част, както и на коремните преси. Подходящи за хората с фигура тип ябълка са всякакви видове кардио упражнения, аеробика, плуване, тенис и джогинг.

4. Круша

Ако вашите рамене са по-тесни от ханша ви, то вашата фигура е тип пирамида или казано още „круша“ . Тялото е добре изваяно, а бедрата и задните части са силно изразени. Нужно е, дамите с такъв тип фигура да наблегнат на физическите активности насочени главно към  долната част на тялото, както и на коремните преси. Този тип фигура се нуждае от тренировки свързани с клекове, които ще помогнат за изгарянето на мазнините, както и стягането на седалището и бедрата. Подходящи са и аеробика, плуване, колоездене и всички останали физически активности, които ще допринесат за стягането и оформянето и на горната част на тялото, тъй като раменете и гърдите са значително по - малки.

Коя вода трябва да изберете, за да се справите по-добре в спорта?

Ако принадлежите към нарастваща група физически активни хора, със сигурност знаете колко важна е, освен балансираната диета, правилната...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com