Лекар: Това е единственият начин да се спасите от тромб на ръката или крака

2635
Лекар: Това е единственият начин да се спасите от тромб на ръката или крака
Снимка: iStock

Предотвратяването на кръвни съсиреци включва няколко подхода, включително промени в начина на живот, лекарства и медицински процедури.

Ето няколко съвета за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци:

  1. Останете активни: Редовната физическа активност помага за насърчаване на притока на кръв и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Ако имате заседнала работа, опитайте се да правите почивки и да се раздвижвате на всеки час.
  2. Поддържайте здравословно тегло: Наднорменото тегло или затлъстяването може да увеличи риска от развитие на кръвни съсиреци. Приемането на здравословна диета и редовните упражнения могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло.
  3. Откажете пушенето: Пушенето може да увреди кръвоносните ви съдове и да увеличи риска от образуване на кръвни съсиреци. Спирането на тютюнопушенето може да помогне за подобряване на цялостното ви здраве и да намали риска от образуване на кръвни съсиреци.

    Лекар: Този симптом на очите издава много висок холестерол
  4. Останете хидратирани: Пиенето на много течности може да помогне за предотвратяване на сгъстяване и съсирване на кръвта. Стремете се към поне осем чаши вода на ден.
  5. Носете компресионни чорапи: Компресионните чорапи помагат за насърчаване на притока на кръв в краката ви и намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци.
  6. Вземете лекарства, както е предписано: Ако имате медицинско състояние, което увеличава риска от образуване на кръвни съсиреци, като дълбока венозна тромбоза или предсърдно мъждене, Вашият лекар може да Ви предпише лекарства за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Важно е да приемате лекарствата си, както е предписано, и редовно да се консултирате с Вашия лекар.
  7. Подлагайте се на медицински процедури: Ако имате състояние, което ви излага на висок риск от образуване на кръвни съсиреци, Вашият лекар може да препоръча медицинска процедура, за да ги предотврати. Например, ако имате предсърдно мъждене, Вашият лекар може да препоръча процедура за поставяне на устройство, което помага да се предотврати образуването на кръвни съсиреци в сърцето Ви.

Не забравяйте да говорите с Вашия лекар за всички притеснения, които може да имате относно предотвратяването на кръвни съсиреци, и да следвате съветите му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кой НЕ трябва да яде ягоди?

Тази пролетна билка сваля кръвната захар

Хлябът НЯМА да вдигне кръвната захар, ако го ядете така

Този сутрешен симптом издава диабет или болна щитовидна жлеза

Как е правилно да се пие кафе

Митове и истини за болестта на Алцхаймер

Ново проучване установява лесен начин за понижаване на кръвното налягане

Билката, която се бере през май - тя пречиства бъбреците, черния дроб и кръвта

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

Най-честият признак за рак на дебелото черво

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой НЕ трябва да яде ягоди?
Кой НЕ трябва да яде ягоди?

Ягодите са любим плод на малки и големи. Обичани са заради сладостта и аромата си, но в определени случаи консумацията им може да причини повече...