Монделийз Интернешънъл спира да рекламира продуктите си на деца под 12-годишна възраст

15815
Монделийз Интернешънъл спира да рекламира продуктите си  на деца под 12-годишна възраст

Монделийз Интернешънъл обяви, че променя световната си маркетингова политика и от 1 януари 2016 г. спира да рекламира продуктите си директно на деца под 12-годишна възраст, независимо от техния хранителен профил. Като част от глобалната си стратегия за устойчиво развитие, компанията ще съсредоточи комуникационните си дейности към възрастни и родители, предоставяйки информация и помощ при избора на най-добрите решения за разумна консумация за тях и техните семейства. Решението за тази стъпка беше взето през 2014 г., а през цялата 2015г. Монделийз Интернешънъл работи за намаляване на въздействието на маркетинговата комуникация върху децата, заедно със своите криейтив и медийни агенции.

Отстраняват трансмазнините от храните в САЩ през следващите 3 години

Частично хидрогенираните масла, наричани още трансмазнини, не са безопасни за консумация и трябва да бъдат отстранени от храните през...

Монделийз Интернешънъл предостави данни за развитието на глобалната си стратегия, която бе представена през 2013 г. Тя се базира на четири основни стълба- устойчиво подсигуряване на суровини и намаляване на ефекта от производството върху околната среда; насърчаване на разумната консумация от страна на потребителите; ангажиране на общностите и насърчаване на здравословния начин на живот; грижа за здравето и сигурността на служителите.

За да минимизира въздействието си върху околната среда, Монделийз Интернешънъл работи върху пет фокусни точки – вода, енергия, отпадъци, парниковите газове и опаковки. През 2014 г. компанията постигна на световно ниво 57% намаляване на производствените отпадъци – четири пъти повече от поставената цел. Отделянето на парникови газове при производството са намалени с 15% и то година преди прогнозираното. Успешни резултати показва и фабриката в гр. Своге, където общото количество на отпадъците за депо на тон произведена продукция е намаляло от 106,14 кг/тон през 2010 г. до 1,95 кг/тон през 2014 г. За същия период, процентът на рециклиране е нараснал от 85% на 95,9%. Във фабриката са въведени и множество мерки за енергийна ефективност, благодарение на които консумацията на електричество е понижена с 32 % в периода 2010-2014 г.

По отношение на разумната консумация, Монделийз следва стратегията си до края на 2020 г. да редуцира с 10% солта и наситените мазнини в своите продукти и да увеличи пълнозърнестите храни в своето портфолио с 25%. Компанията работи и по увеличаването на асортимента от индивидуално опаковани порции, като до момента е постигнала 16% ръст от планираните 25%.

Основна част от стратегията е партньорството с доброволчески и неправителствени организации по програми, фокусирани в образованието относно хранителните навици, физическата активност и здравословното хранене. В заложените цели на компанията влиза инвестиция от 50 милиона долара в подкрепа на подобни партньорства до 2020 г., като до момента са изразходени повече от 30 милиона долара (64 %). В България, Монделийз партнира на Българска хранителна банка, като дарява храни в полза на нуждаещите се. Другите организации, които компанията подкрепя са Български червен кръст и Фондация в помощ на благотворителността в България.

8 храни, които стават вредни, ако ги затоплим повторно

Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат определени щети върху организма ни? За да се възползваме максимално о...

Един от най-големите ангажименти на Монделийз като производител е осигуряване на безопасна разботна среда за всички служители на компанията. През 2014г. инцидентите в производствените бази са намалели с 24 %. До момента 90% от базите са сертифицирани по FSSC 22000 (Food System Safety Certification) – сертификат по сигурност и безопасност, като се очаква заложените 100 % да бъдат достигнати още преди края на 2015 г.

Пълният доклад за прогреса на глобалната стратегия на Монделийз Интернешънъл за устойчиво развитие, икономически ръст, подобряване на средата за живот и опазване на околната среда на английски език, можете да прочетете тук >> http://bit.ly/1LEaFq7

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com