Подправките, които облекчават симптомите при ракови заболявания

9947
Подправките, които облекчават симптомите при ракови заболявания
Снимка: Thinkstock/Guliver

Подправките и различните билки и растения се използват от хиляди години за лечение на рани, заболявания и други състояния. В миналото, когато не са съществували медикаменти и модерната медицина, като цяло, нашите прадеди са се справяли именно с помощта на природата. Науката все още не може да приеме и докаже всички ползи на билките в борбата с най-сериозните ни познати заболявания, но народната медицина съветва да използваме някои подправки за облекчаване на симптомите при ракови заболявания. Те спомагат за понижаване на страничните ефекти от лечението и терапиите, както и служат за превенция срещу тези болести. 

А ето и кои са тези лечебни подправки:

Джинджифил

Джинджифилът се приема за суперхрана, тъй като е богат на много полезни вещества и се използва за справянето с различни проблеми и заболявания, както и за укрепване на цялостното здраве. Може да се консумира и пресен, и на прах. Джинджифилът облекчава стомашното раздразнение, причинено от лечението на раковите заболявания.

Подправки – ползи за здравето

Розмарин

Розмаринът е изключително богат на антиоксиданти, за които знаем, че се борят със свободните радикали в организма. Използва се за овкусяване на най-различни ястия, а и е много полезна подправка за детоксикация на тялото. Помага и при липса на апетит, проблеми с храносмилането, облекчава симптомите от химио- и лъчетерапията и др. Препоръчва се приемът на 3 чаени чаши чай от розмарин ежедневно, за да има ефект.

Куркума

Още една суперподправка, която попада в семейството на джинджифила. Благодарение на най-активната й съставка - куркумин, тя има много ползи за здравето. Има антиоксидантни, противовъзпалителни, противоракови свойства. Според някои учени куркумата повлиява позитивно при лечение на рак на дебелото черво, простатата, гърдата или кожата.

Люти чушки

Лютите чушки са полезни за здравето поради съставката капсаицин в тях - тя има облекчаващо действие и повлиява особено добре при наличие на рани, появили се вследствие на антираково лечение. Прилагането не се осъществява директно, а може да се използват различни мехлеми и кремове, съдържащи капсаицин.

5 подправки, които са полезни за СЪРЦЕТО

Чесън

Бихте се изненадали, ако той не присъства, нали? Той е богат на различни мощни вещества - сяра, аргинин, флавоноиди, селен, олигозахариди и др. Една от най-активните съставки в чесъна е алицинът, на който се дължи и силният му аромат. Чесънът спомага при превенция от рак на стомаха, хранопровода, дебелото черво, панкреаса, гърдата. Бори се с бактериални инфекции, свободни радикали, укрепва имунната система. Също така отчита благоприятни ефекти върху високото кръвно налягане, използва се за детоксикиране на организма, в различни домашни маски за лечение и т.н.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com