Разреждане на кръвта: Сложете щипка от тази подправка в сутрешната вода

70364
Разреждане на кръвта: Сложете щипка от тази подправка в сутрешната вода
Снимка: iStock

Една подправка е отлично средство за разреждане на кръвта заради активните вещества, влизащи в нейния състав. Консумацията на топла вода сутрин с щипка куркума в нея е отлично средство за превенция и подобряване на състоянието при куп заболявания.

Веществото куркумин е едно от най-полезните средства за предпазване от сериозни заболявания.

Куркума за разреждане на кръвта

Куркумата е полезна за сърцето и кръвоносните съдове. Според последните проучвания има положителен ефект върху функционирането на сърдечно-съдовата система поради ефекта, който оказва върху вискозитета на кръвта.

Куркумата има силно бактерицидно, противовъзпалително, аналгетично, алкализиращо, противотуморно действие.

Лекар: Сложете това във водата, ако искате да разредите кръвта

Полезни свойства на куркума с вода, според изданието The Health Site, са:

  • Намалява риска от развитие на атеросклероза - това допринася за стимулиране на процеса на разграждане на холестерола и почистване на кръвоносните съдове (подобно е действието на лекарството аспирин).
  • Облекчава артрит - куркуминът е по-мощен от диклофенак.
  • Бори се с възпалението.
  • Подобрява храносмилането - редовната консумация на куркума подобрява храносмилането, тъй като стимулира отделянето на жлъчка.
  • Предпазва черния дроб - куркумата е полезна и за здрав черен дроб. Предпазва този орган от токсично увреждане и възстановява увредените чернодробни клетки.
  • Алкализира“ организма - тази подправка е доста алкална, така че има положителен ефект върху тялото. А именно алкалната среда не е подходяща за развитие на рак.

Преди употреба трябва да разбъркате водата, за да не остане утайка от куркума в нея. Пийте бавно, на малки глътки. Сутрешният прием трябва да е поне 30 минути преди закуска.

Куркуминът също така е известен със своите противовъзпалителни, антидиабетни и противоракови свойства, които са потвърдени в много клинични проучвания. Налични са и доказателства за възможната добра ефикасност на куркумина при лечение на артрит, болест на Алцхаймер и заздравяване на рани, допълва още изданието.

Според някои изследвания, ограничение на терапевтичния потенциал на съединението се наблюдава поради ниската му разтворимост във водна среда, лоша бионаличност. За да се реши този проблем, се създават и използват различни формулировки с куркумин и други елементи.

Куркуминът има невропротективен ефект поради своята антиоксидантна и противовъзпалителна активност и способността да поддържа химическия баланс в мозъка. Тези свойства могат да се използват при лечението на невродегенеративни заболявания при хората. Потискането на възпалението с куркумин води до намаляване на хипертрофията на астроцитите и активиране на специфични рецептори в хипокампуса. Това подобрява не само когнитивните функции, но и настроението. Куркуминът е в състояние да облекчи хода на мозъчно увреждане, да намали невропатичната болка.

Различни проучвания показват способността му да действа като адювант за лечение на невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон.

Още: Лекар: Това са най-евтините и най-добрите напитки за разреждане на кръвта

Важно: Информацията е предоставена за справка. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Ефективни домашни маски за напукани пети

Бира и диета? Дали е възможно?

Магнезий - как е правилно да се пие магнезий

Отслабване след 40 години - това е най-добрата напитка, която топи килограмите

Билката, която чисти черния дроб, сваля кръвното и холестерола

Какво да ядем за здрава щитовидна жлеза?

Учени: Само 1 лъжица от това на ден намалява риска от деменция

Коприва с мляко. Високото кръвно ще си отиде с тези велики рецепти

Учени: Кърлежите атакуват хората с тази кръвна група

По колко магнезий трябва да се пие на ден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com