Учени: Тази ядка блокира диабета и предпазва сърцето

65198
Учени: Тази ядка блокира диабета и предпазва сърцето
Снимка: iStock

Една вкусна и полезна ядка е отличен продукт за блокиране на диабет и предпазване на сърцето от заболявания и усложнения, свързани с тях. Експерти в областта на здравословното хранене разказаха за ценните свойства на лешниците за организма, цитирани от изданието The Health Site. Този продукт съдържа много витамини, включително: B1, B2, C, E, както и минерали.

Лешници - ядката, която блокира диабета и пази сърцето

Лешниците са отличен продукт при диабет. Съдържащите се в тях калий и паклитаксел блокират различни онкологични заболявания. В комбинация тези вещества предпазват сърцето от различни заболявания.

Лешниците съдържат алфа-токоферол, вариант на витамин Е, за който е известно, че намалява риска от рак с 50 процента. Тези ядки също са богат източник на манган. Известно е, че този минерал е част от митохондриалния антиоксидантен ензим, който също играе важна роля в предотвратяването на ракови заболявания.

Лекар: Това са най-редките симптоми на диабет

В допълнение, консумацията им е полезна за мозъка. Не забравяйте да добавите тази храна към вашата диета. Оптималната доза за консумация е 30-40 грама на ден.

Лешниците са богати на витамин Е, протеини, диетични фибри и здравословни мазнини, които заедно допринасят за здравето на кожата и косата. Те са страхотна закуска и вкусна добавка към всяко хранене. Но също така са и много полезни за отслабване. Ползите от консумацията им датират от дълбока древност. Те са най-популярни като ароматизатори в ликьори и кафе, а маслото им като мазнина готвене.

Също така лешниците са мощен източник на антиоксиданти. Те са идеален източник на протеин за вегетарианци. В 100 грама от тези ядки се съдържа 15 грама протеин, което е повече от 30 процента от дневната норма. Някои от неговите ползи за здравето са регулиране на чревната подвижност, предотвратяване на увреждане на клетките, понижаване на нивата на холестерола, повишаване на инсулиновата чувствителност, намаляване на възпалението.

Една чаша от тази вкусна храна съдържа около 86 процента от дневната нужда от витамин Е. Освен това тя съдържа витамин А и витамин С, два мощни антиоксиданта. Предотвратява преждевременното стареене и забавя процеса на стареене, като се бори с фините линии и бръчки. Заслуга за това има витамин Е, който овлажнява и хидратира кожата. Той я подхранва деликатно, като същевременно я оставя мека, гладка и сияйна.

Лешникът помага при мускулни спазми, облекчавайки напрежението в мускулите. Освен това намалява мускулното напрежение, бори се и предотвратява мускулната умора, спазми, крампи и болки с мускулите.

Лешниковото масло действа като естествен слънцезащитен крем, предпазвайки кожата ни от вредните ефекти на суровите ултравиолетови лъчи. Нанасяйте няколко капки масло от сусам, авокадо, орех и лешник ежедневно върху кожата си, за да я предпазите от вредните UV лъчи. Действа добре и на суха и чувствителна кожа.

Още: Лекар: Всички го пренебрегваме, но този плод предпазва от диабет

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com