Нелепа смърт във Враца - жена издъхва, докато чака спешна помощ

13879
Нелепа смърт във Враца - жена издъхва, докато чака спешна помощ
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

На 31-ви януари около 19 часа Иван Илиев става свидетел на потресаваща случка в Спешен център в град Враца, която решава да заснеме и публикува във Фейсбук. Става въпрос за жена на около 40 години, която седи в количка и в безпомощно състояние, а мъжът й се моли за спешна медицинска помощ цели 40 минути. Свидетел на всичко това става и малкото дете на безпомощната жена.

Това, което ужасява и дори разгневява потребителите, видели клипа, е как служителката на регистратурата необезпокоявано разбърква кафето си няколко пъти и гледа безучастно през стъклото.

Вместо да помогне, като извика лекар, тя коментира на висок тон, че жената може би е пила нещо и пита мъжа й за нейното ЕГН. 

Патрулка катастрофира във Враца

Патрулна кола катастрофира във Враца. Пътният инцидент стана привечер на оживен булевард, предаде Нова телевизия. Полицейският автомоб...

Притесненият придружител казва, че не го знае и отново моли за помощ, защото на жена му не ѝ достига въздух и вероятно си е глътнала езика. Прави опити да вдиша, но не успява и главата ѝ се накланя настрани.

Два дни тя е приемала антигрипен препарат, съдържащ парацетамол, а през нощта се е събудила със задух. Мъжът веднага се обадил на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното. Час след злополучното посещение, тя издъхва.

"За мен медицинската сестра на регистрацията трябваше спешно да извика медик, а не да търси лична карта, регистрация и направа на тест за ковид. Ако беше захранена с кислород, жената щеше да е спасена, а нямаше и 35-40г. Почина пред очите на детенцето си! Нямам думи!", пише свидетелят Иван Илиев в поста си.

Публикацията е споделяна над 2 500 пъти към момента на публикуване на материала, а хората в коментарите, освен че изразяват огромното си възмущение и съболезнования към починалата жена, но и споделят, че във въпросното Спешно отделение практиката е такава, както и отношението.

КПКОНПИ установи нередности във Враца и Стара Загора

С решение на КПКОНПИ от 06.01.2022 г. на Прокуратурата на Република България са изпратени резултатите от проверките в Община Враца и Об...

Нелепата смърт на младата майка от Враца: Сестрата се оправдава, но и напуска

Започнато е разследване по случая. От здравното министерство казаха, че проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град. РЗИ Враца също ще влезе на проверка в МБАЛ "Христо Ботев".

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.

След трагична смърт, спешните медици с позиция: На никой чиновник не му пука за спешната помощ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com