X
 
 

Искра има нужда от нашата помощ в битката с коварна болест

2015 0
Искра има нужда от нашата помощ в битката с коварна болест
Снимка: Help Karma
Искра Николова има спешна нужда от нашата помощ. Тя е майка, която за всички свои близки е символът на нестихващи сила и воля за борба с невъзможното. 

В продължение на вече 8 години Искра успява да се бори със сполетялата я съдба - рак на панкреаса.

През 2011 година ѝ откриват образувание в главата на панкреаса. След направените изследвания, лекарите решават да го наблюдават и да не се предприема нищо. Единствено прилагат хранителна диета при обострен панкреатит.

Петя има нужда от нашата помощ в битката ѝ за живот

Петя Василева е всеотдайна и милосърдна жена, която цял живот е помагала на хората. За съжаление, съдбата ѝ поднася ужасяващо изпитание...

През 2014 година образуванието увеличава размерите си и се налага операция. При направеното хистологично изследване се доказва невроендокринен тумор. Направените образни диагностики установяват и множество метастази в черния дроб. Назначава се лечение, от което се постига добър контрол.

През 2016 година, за съжаление, се установява прогресия на заболяването и хиперактивни метастази. Препоръчва се PRRT LU 177. Тази терапия не се прави в България и затова Искра продължава лечението си в Швеция, Университетска болница - Упсала. Жената преминава през шест курса на лечение. След тях се констатира добро повлияване на заболяването. Контактите с лекарите в Швеция продължават на ниво консултации след всеки контролен скенер.

На 06.11.2018 година при контролен SPET CT отново се констатира прогресия на метастазите в черния дроб. Препоръчва се нова химиотерапия.

Тази година през май след края на терапията Искра отново прави скенер, който показва нова прогресия – борбата на Искра продължава.

Младият писател Иво Христов отново се нуждае от нашата помощ

Младият автор Иво Христов, за който Actualno.com многократно е разказвал, отново има нужда от нашата помощ. Иво страда от неврофиброма...

При последната консултация с професор, завеждащ отделението по невроендокринна онкологоия в университетската болница в Упсала и в резултат на обсъждане от комисия със специалисти в областта, лекарите от Швеция предлагат да се направи радиоемболизация. 

Тази терапия е най-подходящата в случая, но за съжаление, Искра не може да бъде приета скоро в клиниката в Упсала и лекарите от там ѝ препоръчват да я проведе в Турция. 

И да, Искра е готова да продължи борбата си, както го е правила всеки ден от 2011 до днес, но за целта обаче са ѝ необходими 44 000 евро.

Повече за това как може да помогнете на 48-годишната майка, може да откриете в този линк.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално