Пострадала при катастрофа възрастна жена търси помощ

1719
Пострадала при катастрофа възрастна жена търси помощ
Снимка: Gettyimages

С молба за помощ се обръща семейството, близки и приятели на пенсионерката Живка Стоева.

Г-жа Стоева е претърпяла катастрофа, вследствие на която е получила множество травми, най-сериозната от които е фрактура на бедрото. Заради това ѝ е поставен скъп имплант-пирон, като е последвало бавно възстановяване и едновременно лечение на усложнения - некротизирала рана и бактериална инфекция, получена при продължителното ползване на катетър. Необходимите за Живка рехабилитации не могат да бъдат проведени поради липса на пари.

Малката Велина има нужда от помощ, за да се пребори с тумор на мозъка

Майки от Бургас подеха инициатива за спасяването на едногодишно момиченце. Малката Велина е с опасен тумор на мозъка, който не може да ...

При всичко това има утежняващи обстоятелства, които забавиха и усложниха лечението и предизвикаха допълнителни страдания за нея и притеснения за близките ѝ, казват самите те. Поради невъзможността да бъде платена веднага цената 1700 лева на импланта-пирон, операцията на бедрото е била отложена с близо 10 дни, видимо от първата епикриза; болната прекара това време мъчително - на легло, с фиксиран крак и в неизвестност за края на това положение. Сумата беше събрана чрез заеми. По-късно от общината заявиха, че е трябвало те да бъдат информирани веднага от страна на главния лекар и щели да платят по установен за подобни спешни случаи ред. В резултат на това Живка се обездвижи много и възстановяването е трудно и продължава и сега. Според близките некроза на друга рана нямаше да се получи, ако тя беше лекувана. Заради това Живка на два пъти е постъпила в друга клиника, направени са и пластична операция с присаждане на кожа, многократни превръзки, и вероятно ще трябват още процедури.

В момента Живка има перде, което се разви бързо в последните месеци. Тя предполага, че причина е един от медикаментите, в чиято листовка пише за възможност за увреждане на зрението, макар че в клиниката отрекоха такава връзка. Скорошна уговорена дата за операция беше пропусната поради невъзможност да бъде платена цената 850 лева на лещата.

Живка се нуждае от спешна финансова помощ заради предстоящи плащания на заем от 1800 лева, взети за разходи за лечението и странични разходи като хигиенни материали и многократен транспорт с такси, 850 лева за леща, неизвестно точно колко големи, но сигурни бъдещи разходи по рехабилитация, купуване на лекарства и консумативи, транспорт, други.

Засега застрахователите още не са изплатили и дължимото по "Гражданска отговорност" заради правен проблем.

Журналистката Станислава Пирчева се нуждаe спешно от финансова помощ за лечение

Журналистката от БНР Станислава Пирчева се нуждаe спешно от финансова помощ за лечение. Средствата са необходими за отстраняване на мо...

Ако можете и желаете да помогнете, телефонът за контакт на Живка е 056 864 616. Информация как да помогнете можете да получите и на телефон 0895 77 53 37.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Надежда за Надежда - нужни са пари за лечение

Миленка се нуждае от средства, за да продължи лечението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com