Серия млади таланти ще покорят дневната сцена на Банско Джаз Фестивал

1416
Серия млади таланти ще покорят дневната сцена на Банско Джаз Фестивал
Снимка: Банско Джаз Фестивал

Най-продължителният джаз фестивал у нас – Банско джаз фестивал, който ще стартира след броени дни – в събота, на 7 август, за първа година ще насочи усилия в подкрепа на млади артисти. Дневната сцена, която ще бъде изградена в градския парк, ще даде шанс на даровити млади музиканти от цялата страна, да представят творбите си пред публиката на фестивала. Всички изпълнители, избрани да вземат участие в програмата „Млади таланти“, имат доказан интерес в областта на джаз, фънк, соул и блус. Сред тях са част от студентите от майсторския клас на Вики Алмазиду в НБУ, група ARROW BAND, група ЗАЩО, музикантското дуо АНИ и НИКОЛА, Илия Лазаров – квартет и ученици от МУ „Любомир Пипков“, участници в проектите „Акага академия“ и Фюжън парк.  

„За нас беше от изключително значение да направим така, че да предоставим възможност на млади таланти да получат шанс за изява пред тази толкова специална и бих казал - елитарна публика на фестивала. Изграждането на втора сцена в парка е много ценна част от цялостната програмата на фестивала. Всички млади хора, които ще вземат участие в дневните концерти, са изключително талантливи и даровити и убеден съм, ще дадат своя уникален и много значим принос към цялостното джаз преживяване, на което каним нашите гости“. Категоричен е кметът на Община Банско – Иван Кадев.

Дневната сцена на Банско джаз фестивал ще бъде изградена в градския парк и концертите ще се провеждат всеки ден с начален час 11 часа.   

Основната програма на Банско джаз фестивал, както и допълнителна информация за събитието, можете да следите на www.banskojazzfest.com и на страницата във Facebook.

Подробности за програмата и изпълнителите, следете на сайта на Банско джаз фест www.banskojazzfest.com         –            или       на          страницата     във                Facebook         - www.facebook.com/BanskoJazz

В приложен файл ще намерите детайлната програма на дневната сцена на Банско джаз фестивал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com