Студът у нас взе жертва - 61-годишен мъж от Пазарджик

3457
Студът у нас взе жертва - 61-годишен мъж от Пазарджик
Снимка: БГНЕС

61-годишен мъж от Пазарджик е починал вследствие на минусовите температури. Бездомният човек е изкарал предишната нощ на пейка в един от парковете на града. Тогава термометрите показваха минус 21 градуса. Сутринта е бил открит без жизнени функции от минувачи.

Мъжът е бил транспортиран в болница, но заради тежкото състояние, в което се е намирал, лекарите не са успели да го спасят, съобщава БНР.

Днес е най-студеният ден за тази зима

Температурите тази сутрин паднаха до минус 24 в Кнежа, минус 22 в Драгоман и минус 20 градуса в София и Кюстендил. Другите най-студени ...

Рекордно ниска температура е била измерена тази сутрин в Севлиево - в 7 часа и 20 минути живакът е показвал минус 28 градуса, съобщи метеорологът от местната станция Иванка Иванова.

 Мразовитото време продължава вече седмица и сутрешните температури, измерени от метеорологичната станция, варират от -20 градуса до - 28 градуса. Студът опразни улиците на града в почивния ден - такова застудяване с дни наред не е имало от години, отбелязва Mediapool.bg.

Последно през 2008-ма са били измерени рекордно ниски температури, като тогава, на 5-ти януари, живакът е слязал до минус 31,6 градуса, а на 9-ти февруари 2005-а година в местната метеорологична станция са били измерени минус 34 градуса, припомня Иванова.

Метеоролозите отбелязват, че днешната неделя е най-студеният досега ден за тази зима. А може да се окаже най-студен и до края й.

Температурите тази сутрин паднаха до минус 24 в Кнежа, минус 22 в Драгоман и минус 20 градуса в София и Кюстендил. Във Видин и Пазарджик температурата е била минус 19, в Пловдив - минус 18 градуса. Навсякъде в по-голямата част от страната тази сутрин са регистрирани около и под минус 15 градуса.

Арктически студ скова Китай

Цял Китай е обхванат от ледена вълна, а южните райони на страната трябва да се справят с обилни снеговалежи, причинили отмяната на мног...

200 души са настанени в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в столицата през изминалото денонощие. Това съобщи за „Фокус” Божанка Латева, директор на центъра. Сред тях не е имало хора с измръзвания, вследствие на студеното време.

Над 50 пострадали на леда минаха и през спешния травматологичен кабинет в „Пирогов” само за няколко часа днес - 24 януари. Това съобщиха от УМБАЛСМ "Пирогов".

Почти 20 от тях се наложи да бъдат хоспитализирани, а част от тях вече са оперирани. Така от вчера сутринта до днес на обяд над 200 пострадали на леда потърсиха по спешност помощ от травматолог в „Пирогов”.

В обявения за най-студен ден от годината и днес на над 50 пострадали им се наложи да бъдат хоспитализирани. Най-често хората са идват в университетската спешна болница, заради наранявания в областта на горните и долните крайници.

Лекарите съветват хората да бъдат изключително внимателни, ако им се налага да излизат днес. Ако се налага да отидат някъде, то нека да са обути с обувки, чиито подметки са добри и създават стабилност на краката.

Времето остава много студено и днес

Студът продължава и в последния работен ден от седмицата. На 22 януари ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com