X
 
 

Депутатите ратифицираха споразумение за финансиране на проект за газовата връзка Гърция-България

710 0
Депутатите ратифицираха споразумение за финансиране на проект за газовата връзка Гърция-България
Снимка: БГНЕС
Парламентът ратифицира гаранционното споразумение между България и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за финансиране на проект за газовата връзка Гърция-България.

Гаранционното споразумение бе подписано на 14 октомври 2019 г. в София от българска страна и на 17 октомври 2019 г. в Люксембург от страна на банката.

Петкова представи подробности около газовата връзка България - Гърция

Когато има конкуренция от различни източници за доставка на природен газ, това рефлектира върху цената на тази суровина. Това каза мини...

Със споразумението гарантът неотменимо и безусловно гарантира на Европейската инвестициионна банка своевременно плащане на всички дължими от кредитополучателя суми по Договара за финансиране между банката и „Български енергиен холдинг“ за финансиране на проект „Междусистемна газова връзка Гърция – България“.

Проектът „Междусистемна газова връзка Гърция – България“ предвижда изграждането на газопровод, който пряко ще свързва националните газопреносни мрежи на Република Гърция и Република България и ще се свързва и с газопровод ТАР. Проектът е обявен за обект с национално значение и за национален обект съгласно решение на Министерски съвет.

Необходимият финансов ресурс за финансиране на проекта се осигурява чрез безвъзмездно финансиране от Европейската енергийна програма за възстановяване, европейско и национално безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Иновации и Конкурентоспособност“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...

Последно в Актуално