Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гешев обяви, че за "Спаси София" се събирали задкулисно милиони чрез боклук

28 май 2024, 08:46 часа • 13263 прочитания

40 млн. лв. били събрани "задкулисно" за "Спаси София" от събиране на боклук. Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев, който е кандидат за евродепутат.

Гешев обяви, че ще подаде сигнал - от думите му излезе, че имало един вид "двойно счетоводство" при събирането на отпадъците, отчитане имало и в Перник, като директно посочи името на фирма "Титан". Той каза пред БНТ, че ще подаде сигнал в прокуратурата, само че веднага след това изрази недоверие, че ще има резултат.

"Най-вероятно г-н Бонев е назначил шефове на Инспектората и с тези 40 млн. лв. ...", заяви Гешев и не продължи мисълта си - дали неволно или защото разговорът тръгна в посока какво свърши българската прокуратура, докато той беше главен прокурор.

Още: Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Сериозно говорене или предизборна клоунада?

"Избирате част от въпроси, които на Вас са Ви удобни", констатира водещата на сутрешния блок на БНТ Христина Христова относно поведението на бившия главен прокурор, докато Гешев обясняваше как иска да се бори "за българските граждани".

Относно темата, за която беше поканен - евроизборите, най-силното послание на Гешев беше, че Европа щяла да ни направи депо за мигранти и че в Европа лидерите били слаби, но в България изобщо нямало лидери.

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес