X
 
 

Гешев: Срещу президента има досъдебно производство, което поражда неясноти за имунитета му

5570 12
Гешев: Срещу президента има досъдебно производство, което поражда неясноти за имунитета му
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
"Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено досъдебно производство от наблюдаващи прокурори. Те са видели в това досъдебно производство данни, които пораждат неясноти в разпоредбата на член 103 от Конституцията. И са ми изпратили това досъдебно производство с оглед моите правомощия да сезирам Конституционния съд за задължително тълкуване на Конституцията". Това каза в изявление главният прокурор Иван Гешев.

"След като съм се запознал, съм констатирал, че има основания и писмено съм ги изложил пред КС", заяви още главният прокурор.

Адв. Михаил Екимджиев: Целта на Гешев е "профилактиране" на президента

Г-н Гешев много държи да покаже, че не може да осмисли някои основни разпоредби, а именно чл. 103 от Конституцията на България, според ...

Главният прокурор заяви още, че държавният глава не е поискал среща с него. "Не съм се срещал с президента", категоричен бе Гешев.

В понеделник Иван Гешев поиска от Конституционния съд да разясни докъде се простира имунитетът на президента, що е то "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията". Той пита и дали евентуално дело срещу държавния глава трябва да бъде спряно или прекратено, докато той заема поста.

В изявлението си главният прокурор коментира и казуса със скандалния банкер Цветан Василев: "Сръбската държава не иска да изпълни международните си ангажименти относно Цветан Василев. Има образувано досъдебно производство за извършено престъпление след вчерашния протест пред МРРБ".

"Българските граждани имат право да протестират, ако стриктно спазват закона, ако защитават интересите на собствената си държава. Да се бият полицаи не е признак за демократичност. Не е присъщо за никоя държава в ЕС", добави Гешев относно вчерашните протести.

От президентството лаконични за проверката на Гешев: Очакваме развитие

Няколко часа, след като стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев иска от КС тълкувателно решение за имунитета на президента, от &bdq...

"Какво би се случило в САЩ, ако това се стане? Още повече полицай, който е жена. Това означава, че удряш по държавата. Няма да се толерира да се бият полицаи, това се е превърнало в национален спорт и трябва да спре", каза още той.

Actualno.com

Етикети:

 • Проститутката Теменужка 8 Проститутката Теменужка преди 4 седмици Профил на трол?
  Трътлестата Теменужка Петкова е на работно посещение в САЩ , смятай на лазене и надупвне ! : България ще свие дела на руския газ до 50% до края на 2020 г. Цялото потребление на природен газ в страната ни е около 3 млрд. куб. метра, а занапред половината от тези количества ще се осигуряват чрез внос на втечен газ от САЩ.
 • Предателството 8.1 Предателството преди 4 седмици Профил на трол?
  Цената на втечнения газ ще бъде 23% по-скъп от тръбния ! Американците си запазват правото да "играят" с цената в зависимост от цената на световните пазари .
  : 0 !
 • Лакеят на Мафията 7 Лакеят на Мафията преди 4 седмици Профил на трол?
  Целта на мръсотиите ? Трябва да бъде отстранен на всяка цена ген. Радев от втори президентски мандат и да бъде настанен националният предател СИК Мафиота, който като американски лакей, няма чест и достоинство а България му е последна грижа .
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ето че се появи наследника на Цвъ Цвъ, по плюене на Президента, това е отрепката Гестапото !
 • Помиярите прислужници 5 Помиярите прислужници преди 4 седмици Профил на трол?
  Това е ПОЛИТИЧЕСКА поръчка на СИК Мафиота - Тиквата, за отвличане на вниманието, за да не му падне правителството при гласуването на вота на недоверие ! Лакеите наемници, именуващи се прокурори изпълняват мръсотията а шараните от плебса налапаха въдицата !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Група агресивни китайски туристи от гр.Ухан идвали в про-КУР-атурата за обмяна на опит ! Те щели да предават техния богат опит ! Ха дано, най-после .
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Гешо, ся ко шъ праиш умните и красивите, ще изтърбушиш ли онуй некадърното адвокатче Ристьо и Великана Гном - Ташу (Танас) ?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ами това е милиционерът ГЕСТАПОТО .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Този фашист направо си го търси.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ако си ербап - гръмни го! Ама ако си само провокатор - не струваш и 5 копейки!
  : 9 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  1.1 Това е Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 6 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Може и да не съм Циклопа, ама ти нямаш гащи 1.2 затова за което дращиш да го изпълниш!
  : 4 !
Нагоре